unsplash

Mai multe drumuri naţionale și linii de cale ferată sunt blocate din cauza inundațiilor

Mai multe drumuri naţionale din judeţe din Transilvania şi Moldova sunt blocate din cauza inundaţiilor, potrivit Centrului Infotrafic.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în județul Neamț, circulația este întreruptă pe DN15 (pe raza loc. Bistricioara), DN15B (pe raza loc. Pipirig) și DJ 155F (pe raza loc. Izvoru Muntelui).

În județul Mureș, traficul rutier este îngreunat pe DN15, pe raza localităţii Petelea. Aici, râul Mureș a ieșit din albie, afectând o porțiune de aproximativ 300 de metri din drum.

În județul Botoșani traficul a fost întrerupt, din cauza vremii nefavorabile, pe DN29A (loc. Rediu). La ora transmiterii știrii, însă, circulația s-a reluat în condiții normale.

Și în județul Brașov, pe DN1 se circulă cu dificultate, după ce drumul a fost inundat între loc. Șercaia și Mândra, la kilometrul 224.

În județul Bihor, DN76 (loc. Nucet), DN75 (loc. Cărpinet) și DJ 191B (loc. Voivozi) au fost inundate, dar apele s-au retras, marți dimineața, și circulația rutieră a fost reluată.

În județul Vaslui a fost blocat traficul pe DJ 247 , între localitățile Telejna și Zăpodeni.

Inundațiile au afectat si traficul feroviar

Cinci trenuri sunt blocate în județul Alba, iar pentru călători CFR asigură transbordarea cu mașini între Teiuș-Aiud și Aiud, din cauza nivelului crescut al apei care a acoperit liniile de cale ferată și cinci macazuri. Zona este însă sub avertizare cod roșu de inundații.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat, marți dimineața, că circulația trenurilor este oprită în stația Aiud, aflată pe secția CF Teiuș – Războieni, după ce liniile și peroanele au fost inundate.

„Din cauza nivelului crescut al apelor, care au acoperit liniile de cale ferată și 5 macazuri, traficul feroviar nu se poate realiza în condiții de siguranță. Regionala CF Brașov asigură transbordare cu mijloace auto pe relația Teiuș – Aiud și Auid – Războieni pentru următoarele trenuri: R 3083, IR 1835,IR 1836, R 2441 și R 2442”, a spus Brânzan.

De asemenea, și pe intervalul Mureni – Bea traficul feroviar este afectat pe firul II de circulație, din cauza copacilor căzuți pe linia de contact, care au dus la întreruperea alimentării cu energie electrică.

Trenurile pe acest interval vor circula pe firul I, după remedierea defecțiunilor la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, potrivit sursei citate.
La ora transmiterii știrii, trenul R 3500 staționează temporar in stația Mureni, acesta urmând să fie reînscris în circulație pe firul I.

Pe celelalte magistrale și secții de cale ferată, circulația trenurilor de desfășoară în condiții normale de trafic, conform Mediafax.

Zona din județul Alba afectată este încă sub avertizare hidrologică de cod roșu de inundații. site news

Lasă un răspuns