www.pexels.com

Mai multe cereri la IMM Invest decât se așteptau autoritățile

Numărul solicitărilor pentru investiții, de peste 47.000 de cereri depuse pe imminvest.ro, este dublu față de cel pentru capitalul de lucru. IMM Invest ajută firmele mici şi mijlocii care pot accesa credite cu garanţii date de stat.

La aproape două săptămâni de la relansarea Programului IMM Invest sunt mult mai multe cereri depuse decât se aştepta iniţial.

„Magnitudinea programului e dată şi de numărul de beneficiari. Sunt peste 47.000 de cereri depuse. Totodată ajutăm şi numeroase locuri de muncă, peste 613.000”, a spus Dumitru Nancu, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, potrivit Mediafax.

Sunt 22 de bănci partenere în acest program care „şi-a dovedit necesitatea. Nu mă aşteptam ca nivelul solicitat pentru investiţii să fie dublu faţă de cel pentru capital de lucru”, a spus Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii.

Programul IMM Invest România permite companiilor mici şi mijlocii afectate de criză să îşi asigure lichiditate pentru derularea activităţii sau pentru investiţii, prin accesarea creditelor cu garanţii date de stat. Plafonul de garantare alocat este de 15 miliarde de lei. site news

Lasă un răspuns