Mafia devoalată: soţia liderului Transnistriei, omul Moscovei, are cetățenie română de 7 ani

Preşedintele Asociaţiei „UNIREA-ODIP”, Vlad Bileţchi, a dezvăluit că Svetlana Svetlana Krasnoselscaia, soţia aşa-zisului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, deţine cetăţenia română. Activistul civic a sesizat, marți, Ambasada României în Republica Moldova, Consulatul României, deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova, dar şi Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, transmite TVR Moldova.

„În privinţa separatiştilor anti-români cu cetăţenie Română întreprindem următoarele:

1. Cazul făcut public, deconspirat, mediatizat.

2. Solicitare către Ambasada României de a aduce la cunoştinţa autorităţilor responsabile din România a faptului de acordare a cetăţeniei române contrar normelor legale.

3. Solicitare către Consulatul României în Republica Moldova de a revizui decizia de acordare a cetăţeniei şi de retragere a acesteia.

4. Petiţie la deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova cu solicitarea de a interveni legal prin mijloace de comunicare diplomatică şi inter-parlamentară în acest caz strigător la cer.

5. Sesizarea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie privind această abatere, în contextul celor peste 350.000 de dosare aflate în revizuire pentru fals în acte publice, anularea acestei cetăţenii.

Citește și cum admite Rareș Bogdan că poate candida la Capitală, ce calcule își face ca s-o bată pe Firea.

6. Sesizarea organelor de drept şi de urmărire penală din România în privinţa acestor fărădelegi”, a declarat Vlad Bileţchi.

În public atacă România, în secret au luat cetățenie ca să traiască pe picior mare

Liderul mișcării unioniste, Vlad Bilețchi, a publicat și un document al Autorității Naționale pentru Cetățenie, care ar indica că Svetlana Crasnoselscaia ar fi obținut cetățenia României încă în anul 2013, scrie și ziarulnațional.md

„Aceasta este Svetlana Crasnoselscaia, soția lui Vadim Crasnoselschi, așa-numitul președinte al Transnistriei (republica moldovenească nistreană, separatistă și nerecunoscută). Dumneaei are cetățenie română și a depus jurământ de credință patriei – România”, spune acesta.

Bilețchi subliniază că, deși atacă România, așa-zișii lideri transnistreni profită și „trăiesc europenește: „În timp ce prorușii se zbat cu spume la gură pentru „independența Transnistriei” și lupta pentru „eliberarea de sub români”, liderii își fac cetățenie și acte românești. Trăiesc bine și europenește. România este rea și criticată doar pentru proștii care cred și le urmează propaganda, în rest fiecare trage ce poate și pupă drapelul României și depune jurământ de credință patriei”.

Rețelele mafiote ale cetățeniei, fenomen de masă

Amintim că, în ultima perioadă, procesul de redobândire a cetățeniei române a fost blocat. Secretara de stat a Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul de la Bucureşti, Ana Guțu, a menționat că acest proces a fost blocat din cauza unor rețele criminale, care s-au dezvoltat pe această filieră.

„Am discutat cu ministrul justiției Cătălin Predoiu în ultima ședință de Guvern și dumnealui mi-a spus că actualmente există o situație neplăcută legată de rețelele criminale, care s-au dezvoltat pe filiera redobândirii cetățeniei. Și mă refer la dosarele de solicitare a cetățeniei care vin, de exemplu, din partea a circa 350 de mii de cetățeni din Rusia și Ucraina, care printr-o minune au găsit acte de naștere pe teritoriul României Mari și acum solicită cetățenia română.

Procesul de obținere a cetățenie române, blocat după o anchetă guvernamentală

Din cauza aceasta s-a blocat procesul, fiind că trebuie să se lămurească organele judiciare ce e cu aceste dosare, dar blocajul din Comisia pentru cetățenie din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie a fost deblocat, mi-a spus ministrul Predoiu, și deja au și fost publicate mai multe hotărâri de acordare a cetățeniei române”, a declarat săptămâna trecută Ana Guțu. site news

Lasă un răspuns