foto facebook

Macron: Franţa va contribui cu 500 de milioane de euro la dezvoltarea unui vaccin anti-Covid

Franţa oferă 500 de milioane de euro unei iniţiative internaţionale pentru identificarea unui vaccin şi a unui tratament contra coronavirusului, a anunţat, luni, 4 mai, preşedintele Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro şi de agenţia Reuters.

Franța, contribuție masivă

„Franţa va contribui cu 500 de milioane de euro la această iniţiativă”, a declarat Emmanuel Macron, în cadrul unei videoconferinţe organizate de Uniunea Europeană.

Vaccinul ar trebui „să fie oferit întregii planete de către organizaţia pe care o vom alege”, a spus Macron, atenţionând că lumea este „într-o cursă contra cronometru” pentru salvarea de vieţi.

Orice vaccin împotriva noului tip de coronavirus trebuie să fie considerat un „bun public global”, a mai declarat preşedintele francez.

Avertisment de la Macron

„Confruntaţi cu COVID-19, «fiecare pentru sine» ar fi cea mai mare greşeală”, a avertizat Emmanuel Macron, care a adăugat că actuala criză poate fi depăşită doar împreună.

Comisia Europeană a organizat videoconferinţa în favoarea Iniţiativei mondiale pentru diagnosticare, tratament şi vaccin (ACT-A), sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Grădiniţele şi şcolile elementare se vor redeschide în Franţa pe 11 mai, pe bază de voluntariat. Pe 18 mai vor putea fi deschise şi şcolile generale în regiunile în care gradul de contagiere este redus. Şcolile profesionale şi liceele ar urma să reia cursurile la începutul lunii iunie. În clase vor putea fi cel mult 15 elevi, iar, alternativ, va fi menţinut învăţământul online. Activităţile de lucru de la distanţă trebuie menţinute „oriunde este posibil acest lucru”, a spus premierul Franţei, Edouard Philippe.

Toate unităţile comerciale, cu excepţia restaurantelor şi cafenelelor, se vor redeschide pe 11 mai. Cafenelele, barurile şi restaurantele s-ar putea redeschide după 2 iunie. Bibliotecile şi muzeele se vor redeschide pe 11 mai. site news

Lasă un răspuns