Lupte violente în stradă din cauza evacuaţilor din China. A fost nevoie de intervenția polițiștilor

Lupte violente în stradă din cauza coronavirusului ucigaș. Acest lucru a avut loc în Ucraina, împotriva evacuaţilor din China. Locuitorii au atacat autocarele care îi transportau pe oamenii veniți din Wuhan.

Ministru, în carantină

Ministrul Sănătăţii al Ucrainei a anunţat că va sta, în semn de solidaritate, în carantină alături de cele 72 de persoane evacuate din Wuhan, epicentrul noului coronavirus. Gestul oficialului ucrainean vine după ce locuitori din Novi Sanjarî care denunţau spitalizarea lor în apropiere au provocat violenţe. Practic, sute de locuitori din Novi Sanjarî s-au luptat joi cu forțele de ordine. Oamenii s-au împotrivit transportului, într-un sanatoriu din micul oraş situat în centrul Ucrainei, a 45 de cetăţeni ucraineni şi 27 cetăţeni străini, cei mai mulți din America Latină.

Citește și: Noua bomba in justitie, doi membri CSM audiati la Sectia Speciala dupa ce institutia a blocat numirea ca sefa a Adinei Florea

„Am luat decizia de a mă ralia oamenilor care vor fi ţinuţi sub observaţie. Voi sta următoarele 14 zile cu ei, în aceeaşi clădire şi în aceleaşi condiţii. Sper că prezenţa mea îi va calma pe cei din Novi Sanjarî şi restul ţării”, a scris Zoriana Skaletska pe contul său de Facebook în noaptea de joi spre vineri.

Lupte în stradă între locuitori și polițiști

Ea a mai spus că a fost şocată de „panica şi respingerea, negativitatea şi agresiunile” faţă de persoanele evacuate în carantină pentru o perioada de 14 zile în Novi Sanjarî.

Sutele de poliţişti joi au reuşit să-i respingă pe manifestanţi în seara zilei de joi, pentru a elibera drumul pe care oamenii îl blocau. Autocarele care-i transportau pe evacuaţi, unele având geamurile sparte, au reuşit să ajungă seara târziu în incinta sanatoriului, cu sprijinul polițiștilor.

24 de persoane arestate în urma incidentelor

Premierul ucrainean Oleksi Goncearuk şi ministrul de interne Arsen Avakov s-au deplasat la faţa locului pentru a-i calma pe manifestanţi şi pentru a condamna violenţele.

Un responsabil al poliţiei ucrainene, citat de agenţia de presă Interfax-Ukraina, a declarat că 24 de persoane au fost arestate. Nouă poliţişti şi un locuitor au fost răniţi în timpul confruntărilor, a adăugat acesta.

În Ucraina nu a fost semnalat niciun caz de coronavirus. Ucraina se află între Rusia şi UE. Sistemul său public de sănătate care, potrivit AFP, este slab pregătit, nu poate face faţă provocării pe care o reprezintă noul virus. Acest lucru a determinat creșterea îngrijorării în rândul locuitorilor țării. site news

Lasă un răspuns