Luminițele festive de Crăciun din Capitală costă 12 milioane de lei

Luminițele festive de Crăciun vor costa Primăria Capitalei anul acesta 12 milioane de lei. În total, vor fi 10 milioane de LED-uri desfășurate pe 920 de kilometri, mii de figurine 2D și 3D, simboluri fotbalistice, brazi gigant și reprezentarea Sistemului Solar.

„Proiectul iluminatului ornamental-festiv pentru iarnă 2019-2010 – ”Euro 2020 – București, oraș gazdă”, va fi asigurat de către Compania Municipală Iluminat Public București si se anunță a fi unul grandios, cu aproape 10 milioane de beculețe de tip LED, cu 7 milioane mai multe decât în anii precedenți și cu peste 1 milion mai multe decât anul trecut și un total de 9.351 de elemente luminoase, față de 7.000 montate anul trecut.

„Primăria Municipiului București dorește să sublinieze așa cum se cuvinte statutul de oraș gazdă al Campionatului European de Fotbal 2020, amplasând în Capitală, prin intermediul Companiei Municipale Iluminat Public București, 618 mingi de fotbal, 235 de panouri cu inscripția ”Euro 2020”, 140 de trofee și 33 de fotbaliști de mari dimensiuni, purtând tricouri în culorile echipelor pe care le reprezintă. La acestea se adaugă un brad special, de 12 metri înălțime, amplasat în Piața Presei Libere, decorat în culorile drapelelor țărilor participante la turneul final de anul viitor”, se mai arată în răspunsul PMB, pentru Mediafax.

Luminițele se aprind la Târgul de Crăciun

Luminiţele de Crăciun din acest an se vor aprinde pe data de 28 noiembrie, mai devreme decât în alţi ani, când se aprindeau de la 1 decembrie. În perioada 28 noiembrie – 26 decembrie, Primăria Capitalei organizează Târgul de Crăciun.

„Târgul de Crăciun din Capitală României este un eveniment de tradiţie organizat de 13 ani în Bucureşti şi prezent pe harta turistică a evenimentelor de profil din Europa. Este cel mai mare Târg care marchează sărbătorile de iarnă din România, organizat în cea mai mare Piaţă din Capitală. Pe toată durata evenimentului, în medie, acesta este vizitat de aproximativ 1 milion de români şi turişti străini”, transmit reprezentanții Primăriei Capitalei.

Lasă un răspuns