Ludovic Orban: Vom continua să dăm amenzi / Premierul îl CONTRAZICE pe Vela: românii NU pot ieși cum vor din localități după 15 mai

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, 7 mai, cu privire la decizia CCR, că amenzile se vor da continuare, însă la nivelul anterior ordonanței de urgență.

„Amenzile care au fost incluse în ordonanță…noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie (c.n. de CCR), sigur trebuie să așteptăm motivarea, nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Numai că se dau amenzile la nivelul anterior ordonanței de urgență”, a spus Orban.

CCR a decis că amenzile date de stat pentru nerespectarea măsurilor luate pe timpul stării de urgenţă sunt neconstituţionale. Teoretic, amenzile majorate mai pot fi aplicate de poliţişti până la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial.

Orban îl contrazice pe Vela

Legat de deplasarea românilor în alte localități, după 15 mai, premierul României a spus că românii nu vor putea pleca oricând doresc. Declarația lui Orban vine după ce președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că românii nu pot părăsi localitatea numai dacă au urgențe, iar ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că românii pot pleca oricând doresc, după 15 mai, fără adeverințe.

„Eu nu am păreri, eu vă comunic deciziile după ce sunt luate. Suntem în analiză, există mai multe variante. Ceea ce a comunicat președintele este sigur. Dacă vor apărea și alte motive temeinice de părăsire a localității, ele vor fi anunțate. Și aceste locații vor fi trecute în hotărârile comitetului pentru situații de urgență”, a declarat Orban. site news

Lasă un răspuns