Ludovic Orban dezvăluie care vor fi noile reguli la locul de muncă după 15 mai și promite măști gratuite românilor săraci

Ludovic Orban a declarat vineri că ridicarea restricțiilor de circulație după 15 mai va presupune aplicarea unor anumite reguli obligatorii la locul de muncă și în transportul în comun. El a afirmat că Executivul ia în calcul ca cetăţenii care nu îşi permit aceste măşti să le primească gratuit.

”Vom stabili un set de măsuri ”

„Pentru fiecare ridicare a unei măsuri de restricție vom stabili un set de măsuri. De exemplu la locul de muncă unde se lucrează în birouri INSP cu inspecția de muncă vor stabili un set de recomandări pentru angajatori privind organizarea lucrului în spații închise. În transportul public vom stabili câteva reguli pe care le vom face publice. Atât companiile de transport cât și cetățenii vor trebuie să le respecte. Vom face asta pentru fiecare ridicare de restricție”, a declarat Orban.

Cetăţenii care nu îşi permit măşti le vor primi gratuit

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri seară, că după 15 mai, când măştile de protecţie devin obligatorii în spaţii publice închise, cetăţenii care nu îşi permit aceste măşti le vor primi gratuit. Orban a anunţat că la Guvern se face o analiză pe fiecare măsură în parte, pentru o relaxare treptată a restricţiilor.

„Evoluția din ultimele zile ne dă semnale pozitive ”

„Evoluția din ultimele zile ne dă semnale pozitive. Sigur că asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm. Am crescut capacitatea de testare. Azi cred că este prima zi când numărul de persoane vindecate a depășit numărul de persoane infectate. Asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la măsurile de precauție. Se va renunţa gradual la măsurile restrictive începând cu data de 15 mai. Noi avem o analiză în curs de realizare pe fiecare măsură restrictivă. Am inventariat fiecare măsură. Analizăm eliminarea fiecărei restricții din punct de vedere al riscului și o analiză din punct de vedere al efectelor economice și de altă natură”, a declarat Orban.

Orban nu vrea sancţiuni

Întrebat cum anume se vor implementa măsurile după 15 mai pentru transportul public, având în vedere că nu va mai fi stare de urgenţă, Orban a ocolit răspunsul. El a precizat că nu-şi doreşte să se dea sancţiuni.

„Eu sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni.Chiar nu-mi doresc să amendeze poliția sau jandarmeria pe nimeni. Îmi doresc că în mod voluntar toți cetățenii să respecte măsurile. Obligativitatea purtării măștilor este în urma unei analize cu privire la răspândirea virusului. În ceea ce privește libertatea de mișcare este clar că nu va mai exista nicio restricţie. Vom putea ieși din case fără să mai dăm declarații. Pentru persoanele care nu au venituri o să pregătim un mecanism de distribuție a măștilor,”, a mai declarat Orban. site news

Lasă un răspuns