Ludovic Orban, despre măsurile de carantină: Se impune restricția privind circulația și între orele 6.00 și 22.00

Ludovi Orban a prezentat detalii despre măsurile de carantină care vor fi impuse începând de miercuri.  Premierul a adăugat și că ministrul de Interne, Marcel Vela, va detalia, într-o declarație de presă în această seară, conținutul ordonanței militare prin care va fi impusă carantina aproape total.

Ce a declarat Ludovic Orban

„Să reducem cât de mult riscul de contaminare a cetățenilor români. Astăzi am participat la o întâlnire de lucru în care am facut o evaluare și am convenit asupra unor măsuri care urmează să fie adoptate prin Ordonanță Militară de MAI. Măsurile pe care le luăm au ca obiectiv reducerea la maxim a infectării românilor cu COVID.

” Vom impune restricția între orele 6.00 și 22.00 ”

„Sunt măsuri de restângere a circulației românilor. Măsura va fi prezentată în această seară de ministrul de Interne.  Dacă până la emiterea ordonanței, care va fi prezentată de MAI, interdicția de ieșire din casă a fost valabilă între orele 22 și 6, vom impune restricția între orele 6.00 și 22.00. Cetățenii vor putea ieși din casă pentru a putea merge la serviciu, pentru a-și cumpăra bunurile necesare (medicamente, alimente), pentru a putea merge la analize medicale urgente care nu pot fi făcute la distanță. Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie.

Se va permite deplasarea în jurul locuinței. Sunt limitări ale cetățenilor pe parcursul zilei”, a spus Ludovic Orban.

„Am văzut că s-a rostogolit o informație care nu e adevărată despre persoanele peste 65 de ani. Se știe că persoanele peste 65 de ani sunt cele mai vulnerabile. Pentru a-i proteja se va institui această interdicție de a ieși din casă. Dar nu pe toată durata zilei. Va exista un interval din zi în care vor putea ieși din casă persoanele peste 65 de ani. Luăm în calcul să impunem un interval de timp pentru magazine exclusiv pentru aceste persoane

Apelez la români să fie responsabili. Să respecte recomandările medicilor.Al doilea obiectiv e achiziția de materiale și echipamente de protecție. Conform legii, în mod normal trebuia să existe stocuri strategice achiziționate din timp. Când am preluat guvernarea, stocurile erau zero. Pe 4 februarie am emis OUG care a permis începerea achizițiilor pentru aceste produse fundamentale ” , a declarat Ludovic Orban. site news

Lasă un răspuns