Ludovic Orban, anunț important despre redeschiderea școlilor. ”E posibil ca examenele să se desfășoare online”

Ludovic Orban a declarat, joi seară, că, „în funcție de cum evoluează dinamica infectărilor”, școlile ar putea să fie redeschise după data de 15 mai.

”Niciodată nu am luat în calcul amânarea anului școlar, sau neorganizarea examenelor. Obiectivul nostru este ca toți elevii să finalizeze acest an școlar. Atingerea acestui obiectiv și modalitățile în care se vor organiza examenele, a modalităților în care vor fi pregătite toate aceste examene, va depinde de contextul epidemiologic. E o variantă în care se pot finaliza toate cursurile și toate orele pe online și chiar examenul să se dea pe online, e posibil să se dea examenul în alte condiții ” , a declarat Ludovic Orban.

”E posibil ca examenele să se desfăsoare online”

”Sunt și variante intermediare, de redeschidere graduală a școlilor. La noi sunt și clase pline. Luăm în calcul deschiderea graduală a școlilor. Aici, ministrul educației, împreună cu specialiștii lucrează la diferite variante și vom fi pregătiți pentru orice situație”, a adăugat premierul.

El a indicat că e posibil ca examenele să se desfăsoare online.

În ceea ce privește redeschiderea școlilor, Orban a spus că se discută și despre anumite „variante intermediare” dacă nu este sigură reluarea completă a cursurilor dar totuși se pot desfășura anumite activități în efectiv redus de elevi. site news

Lasă un răspuns