Lucian Bute și Dana Goldic, adică un boxer și o handbalistă, s-au întâlnit pe semicercul gălățean!

Fostul campion mondial la profesioniști, Lucian Bute, și cea mai longevivă handbalistă din campionatul românesc, Dana Goldic, și-au dat mâna și colaborează din plin, pentru ca handbalul gălățean să capete noi valențe pe scara performanței. Pare un pic ciudat, ca un boxer de talia lui Bute, care și-a apărat titlul mondial la profesioniști de nouă ori, să se aplece și asupra handbalului.

Lucian Bute iubește copiii

Nimic nu este întâmplător…

”Nimic n-a fost întâmplător, nașul lui Bute, Aurel Trifan, avea fetița la grupa mea de handbal, de la United Galați. La un moment dat, din anumite considerente am fost nevoită să mă retrag de la clubul gălățean, iar oamenii din jurul meu, domnul Trifan și doamna Dana Buruiană, i-au propus fostului boxer Lucian Bute să li se alăture la înființarea unui club, iar acesta a răspuns imediat afirmativ. Așa a apărut, în 2019, Asociația Club Sportiv Lucian Bute, iar la insistențele mele au mai adăugat, pentru Secția de Handbal, și numele de Olimpic. ”, ne spunea Dana Goldic, portărița de la Galați, handbalista care a stat pe semicerc până la vârsta de 46 de ani!

Lucian Bute este mândru de ceea ce facem noi aici!

Am jucat handbal de mare performanță din 1995 și până în 2016, în doar două orașe ale țării, în Brăila și în Galați. Cred că am peste 600 de meciuri în prima ligă, iar ca performanțe pot să spun că am câteva medalii de bronz, în campionatele naționale, am ajuns până în semifinalele Cupei României, ba chiar am fost și prin Europa, unde am jucat câteva semifinale. Am făcut handbalul din pasiune, pentru că eu am și 20 de ani în învățământ, ca profesor de Educație Fizică și Sport, Gradul I, și am și un Master luat. Acum sunt antrenoare aici, la un club care ne dorește și ne creează toate condițiile pentru marea performanță. Chiar zilele trecute a fost și Lucian pe la club, a dorit să vadă micuțele handbaliste și să le încurajeze. I-am spus că avem numai victorii, că echipa noastră de Junioare IV merge la Faza Zonală și își dorește chiar cea mai strălucitoare medalie, la Turneul Final. L-am văzut emoționat și mândru pentru performanțele fetelor și l-am asigurat că noi nu ne prezentăm oricum, în campionat, avem un blazon de apărat. Sigur, este numele lui Lucian în joc, dar și prestigiul meu de fostă handbalistă de primă ligă, așa am fost crescută eu, am vrut mereu să fac lucrurile cât mai bine!

Fetele Danei Goldic se mai și răsfață

Atacul este arma mea preferată

Și eu am convingerea că vom câștiga Turneul Junioarelor IV, mereu mi-am bazat antrenamentele pe atac și l-am perfecționat – atacul este pe viteză și pe inteligență, pe sclipirea în fracțiune de secundă, pe când în apărare trebuie să ai ambiție și să muncești mai mult”, continua Dana Goldic.

Nașul, Trifan, și finul, Bute, vor să facă handbal de înalt nivel

P.S. Promitem să revenim cu un interviu și cu fostul campion mondial, Lucian Bute, să-l întrebăm cum se potrivește ringul cu semicercul…

Lasă un răspuns