Lovitură pentru Spitalul Județean de Urgență din Suceava. Klaus Iohannis i-a retras decorația conferită

Lovitură pentru Spitalul Județean de Urgență din Suceava. Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, din cauza gravelor deficiențe în modul în care a fost gestionată criza COVID-19.

Lovitură pentru Spitalul Județean de Urgență din Suceava

Președintele decorase spitalul din Suceava în urmă cu un an „în semn de apreciere pentru activitatea de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”.

„În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, a fost retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Situația la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este în continuare gravă. Între timp, continuă să vină mărturii cutremurătoare despre ce s-a întâmplat acolo, unde este cel mai mare focar de coronavirus din România. În exclusivitate pentru Digi24, un medic infectat cu COVID-19 a vorbit despre situația din acest spital. Sunt medici aruncați în luptă fără protecție și pacienți pe care nu are cine să-i trataze pentru nu există personal suficient. site news

Lasă un răspuns