Lovitură pentru magnații lumii. Ion Țiriac nu mai poate organiza vânătoarea de la Balc

Tradiţionala vânătoare de mistreţi de pe domeniul cinegetic al lui Ion Ţiriac de la Balc nu va avea loc din cauza pestei porcine africane (PPA) din acest areal, a declarat directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, doctorul Remus Moţoc.

„Vânătoarea de la Balc nu poate avea loc anul acesta, deoarece ei nu au voie să organizeze vânătoare având fond afectat de pesta porcină africană. Ei ştiu acest lucru şi nici nu ne-au trimis vreo solicitare în acest sens. Fondul de vânătoare de acolo este între cele 10 focare la mistreţi din judeţul Bihor”, a declarat. Remus Moţoc.

Potrivit conducerii DSVSA Bihor, în judeţ sunt şase focare active de PPA la porcul domestic, afectând localităţile Săcuieni şi Ciocaia din oraşul Săcuieni, localitatea Leş din comună Nojorid şi localitatea Crestur din comună Abrămuţ.

În ce priveşte evoluţia PPA la porcii mistreţi, nu au fost confirmate cazuri noi de evoluţie a bolii, numărul total al fondurilor de vânătoare afectate de PPA fiind de 10.

Vânătoarea de mistreți de la Balc, organizată de omul de afaceri Ion Țiriac, a devenit o tradiție în ultimii 25 de ani, la eveniment participând zeci de personalități din străinătate, în special magnați din diverse domenii site news

Lasă un răspuns