Lovitură cruntă pentru fosta şefă DIICOT, Alina Bica

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată definitiv, miercuri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender. Alina Bica a fost condamnată la 4 ani închisoare pentru favorizarea făptuitorului, iniţial, în septembrie 2016, pedeapsa rămasă definitivă în iunie 2018. Decizia de condamnare a fost anulată de Instanţa supremă, în  martie 2019, în baza deciziei Curţii Constituţionale privind nelegala compunere a completurilor de cinci judecători. Miercuri, la rejudecarea cauzei,  apelul Alinei Bica a fost respins  şi s-a menţinut condamnarea din septembrie 2016.

„În majoritate: respinge, că nefondate, apelurile declarate de inculpata Bica Alina Mihaela şi de Ministerul Public – DNA împotriva sentinţei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 2471/1/2015. În baza art.275 alin. (2) Cod procedură penală obligă apelantă intimată inculpată Bica Alina Mihaela la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în decizia dată miercuri de Instanţa supremă.

 Bica a plecat din România, ea aflându-se în Costa Rica.
 Potrivit DNA,în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA. În contextul în care, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat în dosarul ‘RAFO’, instrumentat de DIICOT, în care rechizitoriul a fost întocmit de Bica, omul de afaceri a pus, prin avocaţii săi, la dispoziţia lui Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost ofiţer de poliţie judiciară şi consilier al Alinei Bica, documente privind respectivă cauză penală, în scopul consultării şi exprimării unei opinii, atât de el, cât şi de către Bica, pentru a avea şansa unei soluţii favorabile.

Lasă un răspuns