„Lombardia României”. Județul cel mai afectat de COVID-19 are o singură izoletă: E-n garaj, o folosim la cazurile grave

Județul despre care medicii spun că poate deveni „Lombardia României” are o singură izoletă. În Suceava, doar în ultimele zile, peste 100 de teste de COVID-19 au ieșit pozitive. Dintre acestea, 83 sunt ale medicilor și ale asistentelor din Spitalul Județean Suceava. Cu toate acestea, ISU Suceava nu dispune decât de o izoletă. 

Județul cel mai afectat de COVID-19 are o singură izoletă

Dată fiind situația critică în care se află județul Suceava, reporterii Libertatea au vrut să vadă dacă se folosește izoleta la transportarea oamenilor care sunt luați din izolare și duși la spitale sau a personalului infectat. În ambele cazuri, răspunsul a fost nu!

“Mașina este aici, în garaj, deci izoleta e tot aici”, au răspuns reprezentanții ISU Suceava. Care au revenit: “Pentru transportul celor infectați cu coronavirus se folosește Autospeciala pentru transport personal si victime multiple (ATPVM). Cei care preiau infectatul vin îmbrăcați corespunzător, se îmbracă și persoana ce urmează să fie preluată”.

„ATPVM-ul se dezinfectează mult mai repede decât o Ambulanță. Izoleta o folosim doar pentru cazurile mai grave care sunt duse la Iași”, a declarat ISU Suceava.

Acum o săptămână, ISU Suceava a rămas fără filtre pentru izoletă, lucru confirmat, atunci, de purtătorul de cuvânt al instituției, Alin Găleată, care anunța în Monitorul de Suceava că se fac demersuri pentru suplimentarea stocului. 

„Așteptăm ca IGSU să ne trimită necesarul pentru care sunt făcute demersuri”, a declarat Alin Găleată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a precizat că, în aceste condiții, se echipează corespunzător atât personalul medical şi paramedical, cât şi pacientul, în condiții de siguranță, şi se transportă cu ATPVM.

„Ulterior, sunt aceleași proceduri de decontaminare şi dezinfectare a personalului şi a autospecialei. Se vor lua măsuri inclusiv de evitare a contactului pacientului cu alte persoane, până la locația în care va fi carantinat. În acest caz protecția este asigurată la fel ca şi în izoletă, aspect precizat verbal şi de directorul spitalului de boli infecțioase Iaşi, dr. Carmen Dorobăț”, a mai spus ofițerul Alin Găleată. site newsLasă un răspuns