foto pexels

Locuințele, mai ieftine în România. Proprietarii au redus din pretenții

Dacă te gândeai că prețurile locuințelor vor exploda, pe fondul pandemiei de coronavirus, efectul este invers. 70% dintre proprietarii cu imobile scoase la vânzare au scăzut prețul lor și au redus din pretenții, potrivit unui studiu imobiliare.ro, realizat la începutul lunii mai. 

Astfel, „30% (dintre proprietarii care au participat la studiu n.r.) au declarat că nu au scăzut preţul pentru a putea vinde, în vreme ce 31% au aplicat o scădere de până la 5%, 26% şi-au redus pretenţiile cu 5%-10%, iar 13% cu un procent cuprins între 10%-20%”, reiese din comunicatul imobiliare.ro. 

Dintre potenţialii vânzători, 14% se aşteaptă să vândă în maximum o lună, 36% în una până la trei luni, 27% în trei până la şase luni, iar 23% în peste şase luni, se menţionează în studiu

În ceea ce priveşte piaţa închirierilor, 70% din cei care au locuinţe de închiriat au declarat cu au scăzut deja preţul solicitat. 

Ce spun proprietarii de chirii

„Dintre cei care vor să închirieze, 21% se aşteaptă să încheie o tranzacţie într-o săptămână, 41% într-o lună, 25% în una până la trei luni, iar 13% în trei luni. Dintre proprietarii din această categorie, 30% au declarat că nu au scăzut preţul pentru a putea închiria, în vreme ce 19% şi-au redus aşteptările cu până la 5%, 30% cu 5%-10%, 16% cu 10%-20%, iar 7% cu peste 20%”, a comunicat imobiliare.ro. 

Citește și Bulgaria și Grecia nu au încheiat acordul cu ROMÂNIA în ceea ce privește turismul. Ce declară V. Popescu

În cadrul studiului menţionat, 75,5% dintre vânzători au declarat că vor primi clienţi în vizită după încheierea situaţiei de urgenţă, 23% au precizat că vor face asta doar dacă se vor folosi materiale de protecţie şi doar 1,5% au spus că nu sunt dispuşi să primească potenţiali cumpărători. În rândul celor care au imobile de închiriat, 98% au declarat că vor primi clienţi la vizionare după relaxarea condiţiilor de deplasare, în vreme ce doar 2% au spus că nu; dintre proprietarii deschişi la vizionări, 88% au precizat că vor face acest lucru doar dacă se va folosi echipament de protecţie. site news

Lasă un răspuns