Localități pustii în Italia din cauza coronavirusului. Localuri închise și străzi goale

Localitatile italiene izolate din cauza coronavirusului sunt pustii. Cel puțin 10 localități din regiunile italiene Lombardia și Veneto se află în carantină, după ce au fost confirmate cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Nimeni nu intră și nimeni nu părăsește localitatea, a anunțat premierul Italiei, Giuseppe Conte, după ce Guvernul său a emis un decret.
Cei care nu respectă măsurile riscă o pedeapsă cu închisoarea până la 3 luni, notează Rotalianul.ro. În total, aproximativ 50.000 de oameni sunt afectați de restricțiile impuse până acum de autoritățile italiene din cauza coronavirusului.  Încă o persoană a murit, totalul ajungând, astfel, la 3 decese. În plus, a crescut și numărul îmbolnăvirilor. Acum sunt înregistrate 150 de cazuri. Autoritățile din peninsulă au pus pus orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante și magazine. Românii din regiunile afectate sunt speriați și unii dintre ei vor să revină în țară.

Localitățile aflate în carantină sunt Casalpusterlengo, Codogno , Castiglione d’Adda, Fombio ,Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini Castelgerundo and San FioranoCC.

Localuri închise in Codogno

În localitatea Codogno, localurile au fost închise, iar străzile sunt pustii.

Un bărbat poartă mască de protecție, la o plimbare cu bicicleta pe străzile pustii din Codogno. O echipă sanitară intervine la locuința părinților unui pacient infectat cu coronavirus. Aceștia urmează să fie transportați la spital pentru verificări .”Interzisă intrarea” este afișul pus la intrarea din spitalul din Codogno, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de coronavirus, inclusiv în rândul personalului medical. Camera de gardă a fost închisă până pe 2 martie, însă perioada poate fi prelungită.

Citește și: Alerta de coronavirus la Buzau. Femeie din Italia, transportata la spital

Străzile din Castiglione d’Adda din regiunea Lombardia sunt goale. Primarul a anunțat închiderea tututor clădirilor oficiale, a școlilor, precum și suspendarea activităților sociale . site news

Lasă un răspuns