Liga 1 va avea 16 echipe! Dinamo e salvată de la retrogradare, Chindia joacă barajul

“Clasamentul se îngheață azi, fiecare echipa își păstrează locul de azi. Niciun meci nu se mai joacă. S-a crescut numărul de echipe. Nicio echipă din Liga 1 nu retrogradează direct”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Comitetului Executiv al FRF a decis să schimbe formatul Ligii 1. Din sezonul următor în prima ligă vor juca 16 echipe. Astfel, noul sistem presupune că primelor 13 echipe li se adaugă FC Argeș și UTA, iar a 16-a va veni de la baraj. Prin decizia de astăzi, a Comitetului Executiv echipele de pe locurile 12 şi 13 (adică 6 şi 7 în play-out) scapă de retrogradare, iar ultima clasată, Chindia, va disputa barajul de menţinere / promovare în Liga 1 cu Mioveni, pe 9 şi 12 august.

“Îmi pare rău că suntem noi în această situație. Nu avem ce să facem”, a declarat Emil Săndoi, antrenorul celor de la Chindia.

Cum va arăta Liga 1

Sezonul regulat va avea 30 de etape, în play-off vor intra tot primele 6, iar în play-out vor fi ultimele 10 formații. Potrivit noului regulament, primul loc din play-out va susține un baraj cu ultimul loc european din play-off. Câștigătoarea va fi ultima reprezentantă a României în Europa. Ultimele două clasate vor retrograda direct. FRF intenționa să schimbe sistemul din sezonul 2021-2022 dar problemele cauzate de pandemia de coronavirus au grăbit lucrurile.

Liga 1 a avut 16 echipe în ediția 2005-2006. Atunci Steaua și Rapid s-au întâlnit în sferturile de finală ale Cupei UEFA. 

Lasă un răspuns