Liderul al-Qaida a fost anihilat de armata SUA, la ordinul lui Trump

Liderul al-Qaida a fost anihilat de armata SUA. Trump a dat vestea. Preşedintele Donald Trump a anunţat, joi, că Statele Unite l-au ucis pe liderul Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQAP), Qasim al-Raymi (al-Rimi), în cursul unei operaţiuni de combatere a terorismului desfășurate în Yemen.

Liderul al-Qaida a fost anihilat de armata SUA. Trump a dat vestea

„Sub conducerea lui Raymi, AQAP a comis violenţe de neconceput împotriva civililor din Yemen şi a încercat să organizeze şi să comită numeroase atacuri împotriva Statelor Unite şi a forţelor noastre”, a declarat Donald Trump, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

„Moartea lui slăbeşte în continuare AQAP şi reţeaua al-Qaida la nivel global şi ne apropie de eliminarea ameninţărilor pe care aceste grupări le reprezintă pentru securitatea noastră naţională”, a transmis Donald Trump.

„La instrucţiunile preşedintelui Donald Trump, Statele Unite au efectuat o operaţiune antiteroristă în Yemen şi au reuşit să-l elimine pe Qasim al-Raymi, un fondator şi liderul grupului Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQAP)”, arată comunicatul Casei Albe.

Potrivit executivului american, Qasim al-Raymi era unul dintre adjuncții liderului al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, cel care i-a succedat la conducerea organizației lui Osama ben Laden, temutul lider terorist ucis într-o operațiune americană în Pakistan pe timpul președintelui Barack Obama.

Născut în 1979, în Yemen, Qasim al-Raymi se alăturase al-Qaida în anii ’90, acţionând în Afganistan în numele lui Osama bin Laden.

De ce Trump a făcut anunțul abia acum

Casa Albă nu a precizat când a fost ucis Qasim al-Raymi, dar anunțul vine după ce, în primele zile din ianuarie, Statele Unite l-au eliminat, la Bagdad, într-un atac cu dronă, pe influentul general iranian Qasem Soleimani.

Totodată, anunțul privind eliminarea liderului terorist Qasim al-Rimi intervine în ziua în care președintele american a avut o lungă declarație de presă în care s-a dezlănțuit asupra adversarilor săi politici.

Vezi și Trump îi respinge pe „profeţii sfârşitului lumii”, de față cu un aprig dușman al său

În ajun, fusese achitat în Senatul american în procesul în care era acuzat de abuz de putere și obstrucționare a Congresului, o procedură ce putea duce la o eventuală destituire a sa în plin an electoral. Statele Unite vor avea alegeri prezidențiale în noiembrie 2020, iar Donald Trump candidează pentru un nou mandat. site news

Lasă un răspuns