unsplash

Licitația pentru măștile destinate persoanelor defavorizate este în desfășurare. Când se anunță câștigătorul

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că licitația pentru achiziția de măști destinate persoanelor defavorizate este în curs de derularea, iar luni sau marți va fi anunțată firma câștigătoare, conform Mediafax.

„Este în curs licitația (pentru achiziția de măști – n.red.). S-au primti dosare, se încarcă și astăzi, sunt în jur de 50 de firme care s-au înscris, Va urma o perioadă de două zile în care se va evalua fiecare ofertă și legalitatea ei. Se vor declara cei căștigători și li se vor cere și niște recalculări de preț, iar luni sau marși vom avea și declararea câștigătorului”, a spus, joi, ministrul Sănătății, aflat în vizită la spitalul din Mioveni.

OUG prin care fiecare persoană defavorizată va primi câte 50 de măști a fost aprobată în 21 mai

„În urma modificării în Parlament a Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat azi (21 mai – n.red.) o OUG privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică, autorităților locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și pentru persoanele defavorizate. S-au aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a spus Nelu Tătaru, după ședința de Guvern din 21 mai.

Care sunt cateogoriile defavorizate

Ministrul Sănătății a explicat care sunt categoriile defavorizate. Este vorba despre persoane ce provin din familii beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001, privind venitul minim garantat, persoane din familiile beneficiare de alocații pentru susținerea familiei, acordate în baza Legii 277/2010, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzută de OUG 6/2009, persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de articolul 42 și articolul 58 din Legea 448/2006.

„Se acordă un număr de 50 de măști de protecție pentru fiecare păersoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni”, a adăugat demnitarul.

Nelu Tătaru a precizat că este necesară suplimentarea cu 230 de milioane de lei a bugetului Ministerului Sănătății pentru achiziția acestor măști.

Odată cu instituirea stării de alertă, purtarea măștii este obligatorie în spațiile închise. site news

Lasă un răspuns