facebook

Libris dorește ca lectura să salveze vieți, așa că donează 26.700 de lei către Salvați Copiii

Librăria online Libris.ro, donează 10% din vânzările din data de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărților și Drepturilor de Autor, către Fondul de Urgență pentru Spitale.

Donația în valoare de 26.700 lei va fi donată de Libris.ro către Salvați Copiii România, urmând să banii să direcționati către achiziția de echipamente de protecție pentru dotarea Spitalului de Urgență Petroșani, Hunedoara.

„Am decis să sărbătorim Ziua Cărții printr-o donație, astfel încât lectura să salveze vieți, iar fiecare cititor să fie un erou în lupta cu virusul care ne-a perturbat viața așa cum o știam. Ne bucurăm că un număr mare de clienți au răspuns demersului nostru și putem astfel să donăm 26.700 lei către spitalul uneia dintre cele mai afectate zone ale țării, Hunedoara”, a transmis Laura Țeposu, Director Dezvoltare și co-fondator Libris.ro.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, libris.ro a înregistrat o creștere de 30% a vânzărilor

”Aceasta periodă a adus în online mulți cititori noi, pe lângă cei care preferau să facă achizițiile în librăriile fizice. Cu siguranță o parte dintre ei vor rămane în online și după relaxarea restricțiilor. Sper că la finalul acestei perioade să avem în România un număr mai mare de oameni care citesc, astfel încât piața de carte să își revină rapid. În prezent creșterile din online nu acoperă scăderile din offline, librăriile fizice generând în mod normal peste 70% din vânzările anuale de carte”, a mai declarat Laura Țeposu.

Topul celor mai comandate cărți în perioada aceasta este condus de volumele de beletristică ”Iartă-ma că te-am iubit”, de Ela E.H, ”Pacienta tăcută”, de Alex Michaelides și Dragostea în vremea holerei, de Gabriel Garcia Marquez.

Romanul lui Gabriel Garcia Marquez a înregistrat cea mai spectaculoasă creștere, cu 760 exemplare vândute în ultima lună, față de o medie de 1 exemplar/lună înainte de declanșarea pandemiei. site news

Lasă un răspuns