Liberalii scad în preferințele românilor, la fel ca și USR. PSD câștigă teren, potrivit unui sondaj IMAS, comandat de Europa FM

Liberalii scad în preferințele românilor, la fel ca și USR. PNL a pierdut, într-o lună, aproape șapte procente în intenția de vot la parlamentare. În schimb, social-democrații au câștigat cinci puncte electorale, arată ultimul sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM.

Liberalii scad în preferințele electoratului, PSD crește

Potrivit sondajului realizat între 11 și 28 februarie, PNL ar obține 40,7% dacă ar avea loc alegeri parlamentare duminica viitoare. În barometrul din luna ianuarie procentul era de 47,4%. Este prima scădere de cotă electorală a PNL din ultimul an.

PSD însă crește în opțiunile de vot. 25,8% dintre respondenți susțin că ar vota cu social-democrații, spre deosebire de 20,6% cu o lună înainte.

USR, în ușoară scădere

USR este creditat cu 10%, față de ianuarie când avea o cotă de 12,4%. PLUS are un scor de 3,5%, similar cu măsurătoarea precedentă.

Citește și: Razboi în PSD între Marcel Ciolacu și senatorul Șerban Nicolae. Miza, șefia Senatului

ALDE înregistrează o ușoară creștere raportat la luna ianuarie, de la 3,2% la 4,3%. Același lucru și în cazul Pro România, de la 3,8% la 4,6%.

UDMR este în ușoară scădere, de la 4,7% la 4,4%.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comandă Europa FM în perioada 11-28 februarie, pe un eşantion de 1.010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%. site news

Lasă un răspuns