MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP waves to the crowd on the drivers parade before the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Lewis Hamilton, la 7 pași de Michael Schumacher: ”Voi fi o mașină, anul acesta”!

Sextuplul campion mondial de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton, a ieșit la rampă cu o declarație chiar belicoasă, aș putea spune, anunțând, la început de an, că în 2020 va funcționa ca o mașină, la un nivel pe care nu l-a atins niciodată. ”Acum sunt acasă, liniștit, îmi refac energiile și-mi construiesc mintea și trupul pentru ceea ce va urma”, a mai spus britanicul.

Hamilton a cucerit cel de-al șaselea titlu mondial chiar în 2019, fiind al treilea consecutiv, celelalte trei obținându-le în 2008, la doar un an de la debutul în Marele Circ, în 2014 și 2015. Anul trecut, Hamilton a ieșit victorios în 11 curse, acumulând la total 84 de victorii pe circuitul de Formula 1, cu doar 7 mai puține decât deținătorul recordului absolut, germanul Michael Schumacher, cu 91 de victorii și șapte titluri mondiale – ultima cursă câștigată de german s-a petrecut în 2012, pe circuitul din Brazilia. Din păcate, Schumacher a suferit un accident grav la schi, pe 29 decembrie, 2013, din pricina căruia este și acum într-o stare de inconștiență.

Michael Schumacher este campionul absolut…

La Hamilton este și dorință, este și putință!

Dar să revenim la englezul nostru, care poate depăși, în acest sezon, bornele lui Schumacher, mai ales că dorință este, iar noi spunem că și putință!. Doar că nu-i va fi chiar așa de ușor, dacă ne gândim că Scuderia Ferrari și-a angajat, pe termen lung, un pilot tânăr, de numai 22 de ani, pe monegascul Charles Leclerc, câștigător al Campionatului de Curse GP3, în 2016, și campion Mondial de F2, în 2017. Și team-ul Red Bull și-a rezolvat problemele de personal, ca să zic așa, asigurându-și serviciile lui Max Verstappen până în 2023, un olandez de 22 de ani, care are, deja, o victorie în Formula 1, în Marele Premiul al Spaniei, din anul 2016.

Mercedes, 2019…

Deocamdată, Lewis Hamilton nu s-a grăbit să-și prelungească contractul cu Mercedes, care expiră la sfîrșitul acestui an, el fiind curtat intens și de oficialii Căluțului Cabrat, cu sediul la Maranello, Italia. Ca în fiecare an, Campionatul Mondial de Formula 1 începe cu Marele Premiu al Australiei, cursă ce va avea loc pe 15 martie, La Melbourne. În 2019, Scuderia Mercedes a-nceput anul cu opt victorii la rând, obținute de Lewis Hamilton, 6, și două de colegul său, finlandezul Valtteri Bottas.

Lasă un răspuns