La Liga Real are ochelari de cal

La Liga are un nou lider. Însă unul cu proptele. Real Madrid s-a impus în fața lui Real Sociedad beneficiind din plin de sprijinul arbitrilor. Al celui din teren, dar și al celor din camera VAR. Care au judecat totul într-o singură direcție. Pro Real.

Sigur, dacă deciziile au fundament, nu este o problemă. Până la urmă acesta a și fost motivul pentru care au apărut acești ”judecători” suplimentari. Numai că se probează – pentru a câta oară? – nu doar că VAR nu este infailibil. Ci că lucrează cu unități de măsură diferite. În funcție de interese.

„Así, imposible”

Aceasta este concluzia celor de la Real Sociedad. Plecau cu șansa a doua, în fața unui Real care făcuse spectacol inclusiv cu Valencia. Dar au pierdut, 1-2, după un meci în care le-a fost anulat un gol. Iar oaspeții au înscris după două faze în care VAR a fost de partea lor. Faptul că pe Casemiro l-a iertat arbitrul de eliminare, nici nu mai contează.

Și dacă la penaltyul acordat pentru faultul asupra lui Vinicius poți vorbi, la extrem, de circumstanțe, nu același lucru se poate spune la alte două faze. Imediat după ce Real a deschis scorul, Sociedad a egalat. Golul lui Januzaj a fost anulat pentru o poziție de ofsaid a unui coechipier. De această dată, inclusiv fostul arbitru Itturalde Gonzalez, analist pentru publicația de casă a madrilenilor, ”AS”, spune că e gol valabil.

În fine, golul doi al madrilenilor este precedat de un henț al lui Benzema. Pentru o fază similară, lui Messi i s-a anulat un gol contra lui Atletico Madrid, în Supercupa Spaniei. Acum, decizia a fost în favoarea jucătorului de atac.

”Asi, imposible” spun bascii. Pentru ei visul de a prinde UEFA Champions League devine mai dificil de împlinit. Mai grav este însă faptul că reapare pe tapet ideea de ”La Liga Real”. Termen care definește sprijinul pe care oficialii Ligii și ai forului de la Madrid îl oferă Realului atunci când are cea mai mare nevoie. Iar acum, când Barca scârțâie, ajutorul este prețios. A venit cu Eibar, cu Valencia, acum și cu Sociedad. Pentru a-i permite lui Real să stopeze seria de titluri a catalanilor.

Lasă un răspuns