La 41 de ani, Silvia Navarro Gimenez a semnat pentru încă un sezon, cu Rocasa Gran Canaria – o va ajunge, oare, pe Dana Goldic, care s-a lăsat de handbal la 46 de ani?

Dana Goldic s-a retras la 46 de ani!

Jucătoarea din Spania s-a născut pe 20 martie, 1979, la Valencia. La 18 ani era, deja, în elita handbalului European, fiind unul din cei mai apreciația portari din Europa și nu numai. Este adevărat, înălțimea de numai 1,67 metri n-ar fi recomandat-o pentru acest post, dar Silvia a compensate cu alte calități, care au propulsat-o la cele mai valoroase grupări de handbal de pe Bătrânul Continent. A jucat la Mila L’Eliana două sezoane, cu care a și debutat în Liga Campionilor, apoi la El Ferrobus Mislata, vreme de cinci ediții, a trecut la Astroc Sagunto, doi ani, la Itxako a stat 6 ani, echipă unde a atins apogeul carierei sale, a jucat și la Oltchim, un sezon, iar din 2013 evoluează la Gran Canaria.

Navarro, în poarta Spaniei!

Antrenorul o vrea mulți ani în poartă, pe Silvia Navarro!

”Reflexele sale impresionante, implicarea la antrenamente, abilitățile sale de leadership, când e vorba de atingerea obiectivelor, o fac să pară din altă dimensiune. Silvia este un coșmar pentru adversari și un adevărat înger păzitor pentru echipa noastră. Este o jucătoare exponențială și sper s-o avem alături de noi încă mulți ani, dacă este posibil până când se va retrage”, spunea antrenorul din Gran Canaria, Carlos Herrera. Dar despre Silvia se mai spune că are și o carismă, se îmbracă foarte bine, uneori chiar dictează moda, pentru colegele ei, toată lumea recunoaște că este un lider înăscut.

Silvia a făcut minuni și la Oltchim Rm Vâlcea…

Navarro continua să fie o piesă valoroasă și în naționala Spaniei, unde a fost chiar cheia medaliei de argint, obținută de iberice la Mondialul de anul trecut, desfășurat în Japonia. Cotidianul spaniol Marca îi acordă un spațiu larg Silviei, punând-o, dacă vreți, în contradicție cu o altă valoroasă portăriță, Kari Aalik Grimsbo, din Norvegia, care și-a anunțat retragerea de la Gyor și din activitatea competițională, în ciuda faptului că anul acesta a împlinit 35 de ani!

Kari Aalik Grimsbo s-a retras la 35 de ani!

Și Dana Goldic a intrat în Istoria handbalului românesc!

Eu aș aminti-o aici și pe românca Dana Goldic, născută la Galați, pe 7 august 1971, și ea cu o carieră impresionantă și extrem de longevivă. Dana a jucat tot pe post de goalkeeper până la vârsta, atenție, de 46 de ani! Cariera ei s-a derulat doar la două echipe de top: Oțelul Galați, între anii 1989 – 2004, apoi a trecut granița în Brăila, la Dunărea, pentru 6 ani, 2004-2010, după care a revenit la Galați, acum se numea Danubius, pentru ultimii 5 ani din cariera sa măreață.

Dana Goldic

Lasă un răspuns