Klaus Iohannis: Școlile, grădinițele și universitățile din România NU SE REDESCHID până în TOAMNĂ!

Președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații după ce, luni, 27 aprilie, la ora 12, a avut, la Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Educației, Monica Anisie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și șeful DSU, Raed Arafat.

„Am finalizat o discuție în care am evaluat câteva teme foarte importante. Prima temă școlile. Aici o mică introducere în temă. În momentul de față, activitatea fizică la școli și grădinițe e suspendată pe durata stării de urgență. Trebuie să fim foarte conștienți de faptul că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că e cazul să ne relaxăm, că vremea e frumoasă și epidemia va dispărea.

Dacă elevii s-ar duce la școală, există două riscuri mari: să ducă boala la școală și să ducă boala acasă. (…) S-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițele și școlile să nu se mai deschidă. Nu se va întoarce elevul fizic la cursuri. Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, până pe 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum”, a declarat Iohannis.

Ce excepții anunță Klaus Iohannis

„Sunt totuși câteva excepții. Elevii din clasele terminale, a opta, a 12-a, a 13-a, unde este cazul, la profesională în anii terminali, vor putea reveni la școală după data de 2 iunie, între 2 -12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. În această situație, altfel decât dacă s-ar fi întors toți la școală, normele de distanțare pot fi respectate, vor fi maxim 10 elevi într-o sală, vor sta maxim 2 – 3 ore acolo și se vor pregăti pentru examenele naționale”, a declarat Klaus Iohannis. 

„Examenele Naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanțare, vor sta la distanța mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe altul, se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor celor ce intră în școală”, a completat el. site news

Lasă un răspuns