Klaus Iohannis: ”Respectați legea ca să protejați oamenii și medicii. Cei care nu respectă legea vor fi amendați”

Klaus Iohannis a anunțat miercuri că autoritățile au făcut peste 870.000 de acțiuni de control legate de modul în care românii respectă izolarea, carantina, cum respectă firmele noile norme. Iohannis a făcut o declarație de presă la finalul unei întâlniri cu mai mulți miniștri. Președintele Klaus Iohannis a atras atenția, miercuri, la Palatul Cotroceni, că organele de ordine și siguranță publică au primit ordin clar să aplice drastic orice abatere de la lege în perioada stării de urgență, pe fondul creșterii numărului de persoane care nu respectă autoizolarea, carantina și interdicțiile de circulație.

”Cei care nu respectă legea vor fi amendați ”

Iohannis a mai spus că autoritățile au dat peste 78.000 de amenzi contravenționale celor care nu au respectat legislația.

Ministrul de interne a venit în completare cu ordonanțele militare. Iar ministrul sănătății cu ordinele. Toate au fost luate pentru a vă proteja și pentru a înlesni munca medicilor.

Majoritatea românilor au înțeles că legile se respectă și această situație de stare de urgență este una foarte serioasă și cu atât mi mult trebuie să respectăm legislația și ordinele în vigoare. Un aspect special îl reprezintă siguranță și ordinea publică. Asta a fost tema discuției.

Am discutat ce s-a făcut. Cum s-a făcut și am pus un accent clar și ferm pe ceea ce privește impunerea legii. Repet, asta spre protecția voastră. A fiecăruia și pentru a înlesni munca personalului medical. Ce se întâmplă cu cei care n-au înțeles sau nu vor să înțeleagă? Aceștia vor fi amendați, Pur și simplu. Legea se aplică. Nu se discută.

S-au făcut de la începutul acestei situații peste 87.000 de acțiuni, controale de tot felul. Dacă oamenii respectă izolarea, carantina. Dacă firmele respectă normele de vânzare. Autoritățile au lucrat foarte serios, de la începutul epidemiei s-au dat peste 78.000 de amenzi. În acest sens, vă spun, legea este clară. Cine nu o respectă va fi amendat.

În final, repet ce am spus în fiecare apariție. Respectați normele de conduită, păstrați distanța. Nu vă dați mâna. Nu vă îmbrățișați. Vă doresc multă sănătate!”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns