Klaus Iohannis: „După 15 mai, putem intra într-o fază de relaxare”, însă cu o condiție

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, 21 aprilie, că, dacă numărul de infecții și de decese va scădea, după 15 mai se vor putea relaxa restricțiile din România.

„Să ne gândim la un plan de relaxare când condițiile sunt îndeplinite, este în vigoare un decret pentru starea de urgență. Dacă după 15 mai numărul de infecții scade, dacă numărul de decese scade, este clar că putem să intram într-o fază de relaxare.

Luna mai, decisivă pentru România

Această relaxare va fi făcută în pași. Nu va fi făcută dintr-o dată. Va trebui să trăim cu anumite restricții. Acestea se hotărăsc în baza cercetărilor științifice și medicale stabilite de politicieni”, a spus Iohannis.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a mulţumit românilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorităţi, cât şi bisericilor, autorităţilor şi cadrelor medicale.

„Dragi români, vreau să vă mulţumesc pentru că aţi respectat măsurile impuse de autorităţi în aceste zile de sărbătoare. Sunt foarte bucuros să constat că am reuşit cu toţii, împreună, să facem ce ne-am propus, în speţă fiecare să stea acasă şi să sărbătorim Învierea Domnului aşa cum am putut mai bine în această perioadă de pandemie.

Vreau în acest moment să mulţumesc şi bisericilor, preoţilor care au avut o contribuţie semnificativă în a organiza ceremoniile religioase în aşa fel încât românii să nu se expună pericolului de contaminare”, a spus Iohannis într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, după şedinţa de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu membri ai Guvernului.

Iohannis vrea repornirea economiei

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, după ședința de la Cotroceni, că dorește repornirea economiei.

„E nevoie de evaluare economică, pentru că vrem repornirea economiei. E important să înțelegem că relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia, iar responsabilitatea revine fiecăruia dintre cetățeni. Fiecare va trebui să aibă mai multă grijă de el și de familia sa. E încă prea devreme să luăm acum aceste măsuri, vom discuta după 15 mai.”, a zis șeful statului. site news

Lasă un răspuns