The New Republic

Kim Jong-un este sub supraveghere medicală. Dictatorul a fost operat pe inimă

Beijingul a trimis o echipă medicală la Phenian pentru a-l consulta pe Kim Jong-un, operat recent pe inimă, transmite Reuters.

În timp ce starea de sănătate a dictatorului nord-coreean rămâne un mister, regimul comunist de la Beijing a decis să-i vină în ajutor cu o echipă medicală.

Potrivit unor surse citate de Reuters, o delegaţie condusă de un oficial de rang înalt al Biroului de Externe al Partidului Comunist Chinez a părăsit pe 23 aprilie Beijingul cu destinaţia Phenian.

Contactate de Reuters, biroul în cauză şi Ministerul chinez de Externe nu au confirmat, dar nici nu au negat informaţia.

Kim Jong-un se pregătește pentru prima apariție

Kim Jong-un este în viaţă şi va face în curând o apariţie publică, spune o sursă sud-coreeamă. Ultima apariţie publică a dictatorului nord-coreean a avut loc la 11 aprilie.

El nu a participat la ceremoniile organizate la 15 aprilie cu prilejul aniversării bunicului său, fondatorul Coreei de Nord, fapt ce a dat startul zvonurior. Ulterior, o publicaţie sud-coreeană a scris că liderul de la Phenian primeşte îngrijiri medicale după ce a fost supus unei operaţii chirurgicale cardiovesaculare.

„Motivul tratamentului cardiovascular urgent la care a fost supus Kim este tabagismul său excesiv, obezitatea şi oboseala”, relata Daily NK. Sănătatea lui Kim ar fi în „grav pericol” în urma intervenţiei, a plusat CNN, citând un oficial american la curent cu acest lucru.

Toate această situaţie plină de zvonuri şi mister a apărut la scurt timp după efectuarea unei remaniere majore în cadrul Comisiei Afacerilor Statului, organul situat deasupra tuturor celorlalte puteri din Coreea de Nord.

Pe de altă parte, preşedintele american Donald Trump spune că nu crede că liderul de la Phenian ar avea probleme grave de sănătate.

În vârstă de 36 de ani, Kim Jong-un se află la putere din decembrie 2011. El conduce una dintre cele mai izolate ţări din lume. site news

Lasă un răspuns