Jurnaliști și judecători din rețeaua ” Deontologii”, întâlnire de taină într-un local din București

Jurnaliști și judecători din rețeaua ” Deontologii”, întâlnire de taină într-un local din București. Rețeaua de interese care s-a luptat puternic împotriva numirilor de la vârful parchetelor începe să capete tot mai mult contur. Potrivit ziariștilor de la Evenimentul Zilei, există dovezi că jurnaliștii care au atacat propunerile ministrului Predoiu și anumite personaje din Justiție au întâlniri confidențiale.

Legături surprinzătoare ale unor procurori

Într-un prim episod al dezvăluirilor se arăta cum doi procurori cu legături surprinzătoare se luptă pentru a-și numi Procurorul General al României. Într-o investigație a ziarului gândul.ro se arăta cum un grup de magistrați care avea aceleași interese și sprijiniți de jurnaliști de casă au făcut front comun în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru a bloca numirile propuse de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și a face pârtie pentru oamenii lor.

Citește și: (VIDEO) Alerta cu bomba la un post de televiziune celebru,Toti jurnalistii, scosi afara din cladire

Dezvăluirile veneau în contextul în care, pe 11 februarie, CSM a dat aviz negativ Gabrielei Scutea, candidat la șefia Parchetului General, și Georgianei Hosu, candidat propus pentru șefia DIICOT.

O întâlnire conspirativă între jurnalisti specializați în apărarea Binomului și magistrați adversari ai celor propuși de Ministrul Justiției, membri ai CSM a fost surprinsă de România TV.

Cum a decurs întâlnirea conspirativă

România TV a redat firul evenimentelor, care au avut loc la restaurantul „Lokal” de pe strada Mihai Eminescu, nr 57, pe 20 februarie. Personajele sunt procurorul Horațiu Radu, candidat la șefia Parchetului General, din 12 iunie 2019 ( Horațiu Radu este delegat de Consiliul Superior al Magistraturii în funcția de adjunct al Procurorului General.
judecătorul penalist de la Tribunalul Ilfov), Răzvan Păștilă (cunoscut și ca „îngerul vrăjitoarelor”, pentru că le-a achitat pe vrăjitoarele din cazul Oana Zăvoranu, iar decizia și motivarea de atunci au șocat opinia publică ), jurnalistul Alex Costache, de la TVR și G4Media (unde semnează cu pseudonimul Alin Ionescu), jurnalistul Cosmin Savu de la „România, te iubesc”

Filmul întâlnirii

La ora 20.15, jurnalistul apropiat Binomului Alex Costache, alias Alin Ionescu, pseudonimul folosit pe g4media.ro, ajunge la barul „Lokal” de pe Mihai Eminescu singur, cu un Uber. Intră în local vorbind la telefon, în prima cameră a barului situată pe partea stângă, închide ușa și continuă să vorbească la telefon uitându-se pe geamul care dă spre intrare. La ora 20.25, jurnalistul Cosmin Savu ajunge și el la local cu un Uber, intră în aceeași cameră cu Costache, închide ușa și se așează la masă împreună. La ora 20.30, Savu se duce singur la bar și cumpără două sticle cu bere și revine în camera unde îl așteaptă Costache. Apoi, la ora 20.40 , procurorul Horațiu Radu ajunge și el la bar, intră în camera în care se aflau cei doi jurnaliști și se mută apoi, cu toții, în ultima cameră a barului, situată pe partea dreaptă. Se pare că doreau sa aibă intimitate, iar prima cameră nu se preta nevoilor, pentru că era camera de trecere spre toaleta pentru femei. La ora 21.30, apare și judecătorul Răzvan Păștilă la bar și se alătură celor trei. Au stat toți patru la masă, au băut bere și au purtat tot felul de discuții. Savu s-a ocupat ca masa să fie tot timpul plină cu sticle cu bere . La ora 00.15 , procurorul Horațiu Radu cu Cosmin Savu poartă o discuție la ureche lângă ușa de intrare în local. La ora 00.20, Horațiu Radu și Alex Costache poartă o discuție în toaleta localului. La un moment dat procurorul a luat apa de la lavoar și a aruncat peste ușa cabinei în capul lui Costache, care urina, dovada de relație extrem de apropiată. La ora 01.06 , Horațiu Radu părăsește localul în fugă, cu o pungă în mână, și intră în blocul de vis a vis, pe Eminescu 82-88. La ora 01.11, judecătorul iese din clădire singur și pleacă cu un taxi. La ora 01.33, Savu și Costache ies împreună din local. Savu pleacă cu un Uber, iar Alex Costache pleacă pe jos până pe Strada Polonă, nr. 21, unde intră într-un bloc.
Întrebarea care se pune este în ce fel au influențat aceste întâlniri pozițiile foarte critice ale celor doi jurnaliști față de propunerile ministrului Justiției pentru șefia Parchetului General și a DIICOT, având în vedere aceste întâlniri.

Ce relație are Horațiu Radu cu Rețeaua „Deontologii”

În urmă cu o săptămână, EvZ arăta că procurorul Horațiu Radu ar fi fost sprijnit să ajungă în funcții cheie din Ministerul Public de un grup de politicieni din Iași, printre care s-ar afla fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, fostul ministru al Transporturilor, condamnat în dosarul Transformatorul, Relu Fenechiu. Despre ambii se vorbește că ar fi apropiați unor personaje sus-puse din SRI, dar și de mai mulți membri CSM: procurorii Florin Deac, Cristian Ban și Tatiana Toader. Un moldovean ambițios, și cu dorința de a avea o imagine bună în mass-media, procurorul Radu și-a făcut repede prieteni și în mass-media, dar și în serviciile secrete.

După nominalizarea de către ministrul Cătălin Predoiu a candidaților pentru șefia marilor parchete, Horațiu Radu ar fi apelat la toți prietenii din mass-media pentru a promova articole despre cei nominalizați de Predoiu și care nu sunt pe placul lui. site news

Lasă un răspuns