Jurnalistă româncă, pusă la zid din cauză că este prea însărcinată: Are de gând să nască în direct?

O jurnalistă de origine română, care prezintă rubrica Meteo la un post de televiziune din Belgia, a stârnit indignarea telespectatorilor din cauză că este gravidă și este nevoită să poarte haine care îi evidențiază prea mult sarcina.

Daniela Prepeliuc (35 de ani), originară din Rădăuţi, prezintă din septembrie 2019 rubrica Meteo a postului RTBF, televiziune din Belgia dedicată comunităţii franceze.  

Jurnalista și-a atras criticile francezilor din cauză că este însărcinată, iar acest lucru pare să-i deranjeze pe unii telespectatori.

„În anul 2020, în epoca #MeToo, femeile şi, în special, corpurile lor încă sunt ţinta remarcilor sexiste. Unii telespectatori au comentat pe Facebook apariţiile jurnalistei Daniela Prepeliuc şi aşa am aflat că o femeie însărcinată nu se poate îmbrăca aşa cum doreşte“, notează TV5 Monde.

„Să fii însărcinată e clar încă un defect dacă eşti om de televiziune. Chiar ne-ar plăcea ca în anul 2020 o prezentatoare să-şi poată face meseria fără a fi nevoită să suporte replici sexiste. Prea slabă, prea grasă, prea neagră, prea bătrână, prea însărcinată.

Aceste comentarii sunt cu atât mai şocante cu cât vin, în mare parte, de la femei. Doar un comentariu negativ am găsit de la un bărbat. Au redus-o pe Daniela nu doar la fizicul ei, ci şi la garderoba ei. Niciun cuvânt despre meseria ei, despre cum prezintă, despre dicţia ei“, a comentat jurnalista Amélie Bruers, colegă a prezentatoarei românce.

Val de reacții șocante la adresa jurnalistei

  • „Cum poate Daniela să apară live în asemenea ţinute? Cu toţii suntem sinceri şocaţi! Mi se pare că e o formă de voaiorism, i se vede toată burta“
  • „E bine să fii gravidă şi să afişezi asta pe un ecran mic, dar ce face ea e ridicol. Ar face bine să-şi aleagă hainele în spiritul bunului simţ“
  • „Doamna Meteo însărcinată până în gât, sincer, ar trebui să vă revizuiţi garderoba foarte neatrăgătoare. Sarcina este un lucru frumos, dar în acest caz este prea mult!“
  • „Domnişoara are de gând să nască în direct? Ar fi grozav şi interesant“.

În prezent, jurnalista a intrat în concediu de maternitate.

„Se va întoarce însă din concediu şi poate că va purta rochii chiar mai strâmte“, a punctat colega ei. 

Cine este Daniela Prepeliuc

Daniela Prepeliuc s-a născut pe 7 septembrie 1984 în Rădăuţi, iar familia ei a emigrat în Belgia pe când jurnalista avea doar 9 ani. Ea este specializată în meteorologie şi mediu şi a lucrat pentru mai multe posturi de televiziune, inclusiv TV5 Monde, I-Télé şi France Ô. site news

Lasă un răspuns