Județul din România care NU mai are niciun pacient infectat cu coronavirus

Brăila este județul din România care nu mai are niciun pacient infectat cu COVID-19, toate cele 22 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus care au existat de la începutul pandemiei fiind vindecate şi externate, potrivit informaţiilor făcute publice, sâmbătă, 9 mai, de prefectul de Brăila, Cătălin Boboc.

Toți pacienții s-au vindecat

„Toţi brăilenii infectaţi cu noul coronavirus sunt vindecaţi! Avem cele mai bune cadre medicale! Vă mulţumesc! Mă înclin”, a scris Cătălin Boboc, pe contul său de socializare.

Astfel, au fost externaţi din Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila ultimii trei pacienţi confirmaţi cu COVID-19, cazurile fiind declarate vindecate.

De asemenea, de la începutul pandemiei, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila nu a fost înregistrat niciun deces din cauza noului tip de coronavirus.

La nivelul judeţului Brăila sunt monitorizate 167 de persoane care se află în carantină instituţionalizată şi 214 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu.

Sancțiuni date în județul Brăila

În ceea ce priveşte sancţiunile, potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, au fost executate peste 265 de misiuni specifice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19, a fost verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor de deplasare în cazul a 213 persoane şi au fost supuse controalelor 41 de unităţi comerciale pentru a se asigura suspendarea activităţii.

Citește și Ce reguli va trebui să respectăm începând cu 15 mai. Propunerile oficiale pentru măsurile de relaxare

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 350.000 de lei, dintre care 15 au fost pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, în conformitate cu Ordonanţa Militară nr. 3/2020.

Poliţiştii brăileni au desfăşurat şi două acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 664 de persoane şi oprite în trafic şi verificate 494 autovehicule, fiind aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 29.000 de lei. site news

Lasă un răspuns