www.pexels.com

Județul cu zero cazuri raportate în ultimile două săptămâni se confruntă din nou cu noul coronavirus

Județul Brăila a raportat zero cazuri de infectare cu COVID-19 în ultimile două saptămâni. Cu toate astea, se pare că brăilenii nu au scapat incă de pandemie. Vineri, 15 mai, un angajat CFR s-a simțit rău și s-a prezentat la spital, unde a fost confirmat pozitiv pentru noul coronavirus.

După primirea rezultatului testului, bărbatul a fost transferat la Spitalul Judeţean din Brăila. El este primul pacient infectat cu COVID, din ultimele două săptămâni, al Secţiei de Boli Infecţioase.

”Avem un pacient în spital, primeşte tratament. Este singurul pacient pe care îl avem în momentul de faţă”, a directorul Spitalului Judeţean Brăila, Delia Râşnoveanu.

Judeţul Brăila a fost primul din ţară care săptămâna trecută a raportat zero cazuri de infectare cu COVID-19. De la începutul epidemiei în Brăila nu au fost raportate decât 23 de cazuri, în statistică fiind inclus şi angajatul CFR internat în spital. De asemenea, în județ nu s-a raportat niciun deces ca urmare a infectării cu coronavirus, toţi pacienţii fiind declaraţi vindecaţi.„Vă spun secretul nostru: instituţiile de forţă au convenit să fie intolerante, regulile au fost respectate, astfel încât nu a fost pusă presiune pe sistemul medical. Medicii au făcut faţă cu brio (…) Asta datorită măsurilor administrative. Iar faptul că toţi pacienţii s-au vindecat înseamnă că medicii şi-au făcut treaba”, a explicat prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

Judeţul Brăila are aproape 400.000 de locuitori, cei mai mulţi fiind în oraşul de pe malul Dunării. site news

Lasă un răspuns