Judecătorii susțin protestele grefierilor. ” Se dorește desființarea Statului Român”

Judecătorii susțin protestul grefierilor, care au anunţat că vor bloca miercuri activitatea instanţelor şi a parchetelor dacă vor fi eliminate pensiile de serviciu ale personalului auxiliar din sistemul judiciar.

„Capital electoral pe seama justiției! „

Acest lucru l-au anunțat magistraţii Tribunalului Argeş.

Președinte Tribunalului Argeș. judecător Mariana Vârgă, spune că atacul asupra veniturilor sistemului judiciar reprezintă o etapă în desfiinţarea Statului Român.

„Capital electoral pe seama justiției! Toate partidele speră să câștige capital electoral pentru Alegerile locale și parlamentare! De fapt este vorba despre încă o etapă în desființarea Statului Român! Este un proiect politic al sistemului militarizat, care-și păstrează pensiile speciale, pentru că, pas cu pas, dezbracă de putere autoritatea judecătorească, ceea ce contravine Constituției. Magistrații Tribunalului Argeș se solidarizează protestului grefierilor, pentru respectarea garanțiilor constituționale ale justiției! Atragem atenția că prin aceste măsuri, politicienii conduc organizarea Statului spre modelul din lumea a III a și nu spre modelul democrațiilor occidentale, așa cum simulează astăzi!”, afirmă judecătoarea Mariana Vârgă.

Peste 6.000 de grefieri ies miercuri, de la ora 10:00, în faţa instanţelor şi a parchetelor pentru a protesta faţă eliminarea pensiilor speciale şi pentru personalul auxiliar din justiţie, şedinţele de judecată fiind suspendate. Protestul are loc pe durata dezbaterii legii privind eliminarea pensiilor speciale în Camera Deputaţilor site news.

Lasă un răspuns