Jucător al Botoșaniului infectat! Programul echipei nu se schimbă însă!

Jucător al Botoșaniului infectat cu COVID-19. Informația a apărut astăzi și, implicit, semnele de întrebare referitoare la play-off-ul Ligii 1. Însă, până la urmă, nu este nimic grav.

Astfel, acest jucător depistat pozitiv este Jonathan Rodriguez. Argentinianul a revenit însă în țarădoar pe 16 iunie. Nu a intrat în contact cu vreun membru al clubului și, conform normelor, a fost plasat în carantină pentru 14 zile.

Rezultatul său a fost pozitiv la ultima testare de COVID-19. Jucătorul urmează să fie internat în spital și, pentru că este asimptomatic, va rămâne acolo 10 zile. După care urmează să fie supus unui nou test.

„Programul echipei FC Botoșani nu este în pericol. El a fost plasat în carantină de când a ajuns în România. Acum va urma procedura legală într-un astfel de caz”, a spus Justin Ștefan, pentru Digi Sport.

În plus, cazul nu are implicații nici în ceea ce privește echipele pe care FC Botoșani le-a întâlnit în Liga 1.

FC Botoșani, la al doilea caz

FC Botoșani se află, iată, la al doilea caz. Prima partidă pe care trebuia să o susțină, contra Craiovei, a fost amânată. Dr. Petre Rădăuceanu, medicul echipei FC Botoșani, fusese depistat pozitiv cu COVID-19.

Jucătorii echipei FC Botoșani au fost testați, rezultatele au fost negative, astfel că moldovenii au primit acceptul de a intra pe teren. Și au disputat partidele programate ulterior.

FC Botoșani va evolua în următoarea rundă contra FCSB, în București. Cele două echipe ocupă locurile 4 și 5, la egalitate de puncte, 27. Moldovenii au însă un meci mai puțin disputat, astfel că în cazul unui rezultat pozitiv în jocul de pe Arena Națională pot spera să urce în ierarhie.

În primul meci dintre cele două echipe în play-out, FC Botoșani și FCSB au remizat, 2-2. Reamintim, rezultatele directe din această fază a competiției sunt primul criteriu de departajare în cazul egalității de puncte.

Lasă un răspuns