Jose Mourinho este disperat să înceapă meciurile din Premier League: ”Nu vreau nicio întârziere, singura condiție este să fim în siguranță”!

Jose Manuel Mourinho Felix, pe numele lui complet, este unul din cei mai galonați antrenori din lume, dar și printre cei mai noncoformiști manageri. Pentru tehnicianul născut la Setubal, Portugalia, căruia părinții i-au dat o educație alească, rampa de lansare în coaching, ca să spun așa, a fost FC Porto, unde, în doi ani, a câștigat și Cupa UEFA și Liga Campionilor. Din 2004 a plecat de-acasă, fiind dorit de cele mai mari cluburi de pe Bătrânul Continent – Chelsea, 2004-2007, Inter Milano, 2008-2010, Real Madrid, 2010-2013, din nou Chelsea, 2013-2015, semn că s-a înțeles excelent cu patronul echipei Roman Abramovich, apoi Manchester United, 2016-2018, iar din 2019 se află la Tottenham Hotspur.

Cariera lui de manager a fost încununată cu succese la toate grupările pe care le-a condus, trecându-și în cont cele mai strălucitoare coroane din fotbalul de pe Bătrânul Continent. A primit recunoașteri de la cele mai influente publicații de fotbal, UEFA și FIFA l-au desemnat ca fiind antrenorul anului în nenumărate sezoane, ba chiar Globe Soccer Awards l-a numit The Best Media  Attraction în footbal. Mă opresc aici, pentru că altfel ar trebui să scriem pagini multe, despre activitatea premiantului Jose Mourinho.

Un astfel de tehnician, de manager, își dorește, și după 20 de ani de carieră la cel mai înalt nivel, cu ardoare să intre pe dreptunghiul verde, alături de elevii săi, să-i pregătească pentru încleștorile ce vor urma. Miercuri a avut loc o conferință între managerii din Premier League, unde s-a discutat despre planul de revenireîn activitate. ”Nu mai vreau nicio întârziere, sunt disperat să începem treaba, imediat ce suntem în siguranță să face asta. Mă uit prin Europa și văd că pregătirile sunt în toi și în alte campionate. Trebuie să spun că sunt mulțumit de felul cum au lucrat jucătorii mei în izolare, iar asta înseamnă că și-au dat silința să-și păstreze tonusul, au pus pasiune și dăruire în pregătirea lor individuală. Începem să lucrăm pe teren, în grupuri mici, și vom respecta toate informațiile pe care ni le va transmite guvernul englez. Siguranța jucătorilor este extrem de importantă”, a declarat Mourinho.

Lasă un răspuns