John McEnroe spune că protestele jucătorilor împotriva nedreptății rasiale îl fac să se simtă mândru

Sunt mândru că sportivii – începând cu NBA și apoi susținut de alte sporturi – încearcă să ia atitudine pentru a încerca să facă față nedreptății rasiale”, a spus tenismanul pensionat. Fostul mare tenismen este impresionat de sportivii care își folosesc platformele pentru a lua atitudine.

John, în vârstă de 61 de ani, a declarat într-un interviu acordat “Footwear News” că se simte mândru că jucătorii din tenis și din alte ligi profesioniste au optat pentru boicotarea jocurilor și meciurilor săptămâna trecută după împușcarea de către poliție a lui Jacob Blake în Wisconsin.

“Întrucât privesc din afară acum, într-un fel, mă face să mă simt mândru că am fost cândva un atlet. Și sperăm că de data aceasta va avea loc o schimbare reală.”

Tânăra vedetă din tenis Naomi Osaka a fost printre jucătorii care au luat poziție, retrăgându-se din meciul din semifinale de la Western & Southern Open de săptămâna trecută. Câteva ore mai târziu, organizatorii turneului au anunțat că întrerup jocul pentru o zi.

Naomi Osaka a deschis “balul” în tenis

„Bună ziua, mulți dintre voi știți că eram programată să joc meciul în semifinale mâine”, a scris Osaka, în vârstă de 22 de ani, pe Twitter. “Cu toate acestea, înainte de a fi un sportiv, sunt o femeie de culoare. Și, ca femeie de culoare, simt că există lucruri mult mai importante care necesită o atenție imediată, mai degrabă decât să mă priviti pe mine jucând tenis.”

„Nu mă aștept să se întâmple ceva drastic dacă nu joc, dar dacă pot începe o conversație într-un sport majoritar alb consider că este un pas în direcția corectă”, a explicat ea. „Urmărind genocidul continuu împotriva oamenilor de culoare din partea poliției mă face să îmi vină rău de la stomac. Sunt epuizată să am un nou hashtag la fiecare câteva zile și sunt extrem de obosită să am aceeași conversație din nou. Când va fi vreodată suficient?”

Pentru primul său meci de la US Open în această săptămână, Osaka a purtat o mască pe care scria numele Breonna Taylor, tânăra în vârstă de 26 de ani care a fost ucisă în martie, în casa ei, de către poliția din Metro Louisville.

McEnroe are „sentimente mixte” cuprivire la turneele care se desfășoară

De asemenea, în interviu, McEnroe a discutat și despre deschiderea anumitor Open-uri în ciuda pandemiei de coronavirus. Aceasta deși multe dintre Grand Slam-urile de tenis din acest an au fost anulate sau au fost amânate din cauza problemelor de sănătate și de siguranță. Campionatele de tenis de la Wimbledon din 2020 au fost anulate, precum și Indian Wells din 2020 și Miami Open din 2020.

McEnroe a declarat pentru “Footwear News” că are „sentimente mixte” cu privire la turneele care se desfășoară. El a adăugat, “înțeleg că jucătorii trebuie să-și câștige existența. Sperăm că va funcționa și că va fi bine pentru sport – acesta este principalul lucru. Mă bucur însă că nu sunt unul dintre cei care joacă acolo”.

Lasă un răspuns