Joburile de acasă, tot mai căutate de români. Angajații nu se mai lasă impresionați de șefii bau-bau

Posibilitatea de a lucra de acasă sau remote se află în topul preferințelor tinerilor atunci când vine vorba de un loc de muncă. Confortul casei lor primează în detrimentul orelor state în trafic și pe scaun timp de 8-9 ore.

„Din punctul meu de vedere, lucrul de acasă este cel mai apreciat și căutat beneficiu. Poate sună simplu, dar atribuirea acestei experiențe generează o relație de încredere și eficiență. Oamenii sunt stresați și de condițiile și timpul alocat transportului până la locul de muncă și pot să-și organizeze programul astfel încât sarcinile suport (de back-office) să fie rezolvate din fotoliul confortabil de acasă”, a declarat Mihaela Feodorof, fost director HR la BRD, pentru profit.ro.

Deoarece job-ul remote câștigă tot mai mult teren în România, cafenelele care dispun de spațiu pentru a lucra în liniște sau hub-urile au apărut ca ciupercile de pe ploaie.

O altă tendință, care era aproape imposibilă acum câțiva ani, este că tinerii respectă mai mult comportamentul șefului decât ierarhia. Mai pe scurt, degeaba ești un șef cu un bagaj vast de cunoștințe, însă comportamentul tău lasă de dorit în relația cu angajații. Tinerii apreciază din ce în ce mai mult comportamentul și calitățile șefului, decât poziția în companie. site news

Lasă un răspuns