Izolat de mai bine de 30 de ani pe o insulă pustie, un italian critică ‘orășenii’: Chiar nu pot sta în casă două săptămâni? E absurd

De mai bine de 30 de ani, Mauro Morandi (81 de ani) este unicul locuitor al unei insule din Marea Mediterană. Italianul, care este activ pe reţelele sociale, a vorbit despre viaţa în izolare şi-i încurajează şi pe alţii, în plină pandemie de coronavirus, să rămână în locuinţele lor.

După ce şi-a petrecut o mare parte din viaţă singur cu gândurile sale, Morandi a povestit, pentru CNN, care este propria perspectivă asupra izolării cu care cei mai mulţi oameni se confruntă perioada aceasta, pe fondul pandemiei de coronavirus. 

Izolat de mai bine de 30 de ani pe o insulă pustie, un italian critică ‘orășenii’

Morandi este un fost profesor italian care, cu 31 de ani în urmă, a ajuns din greşeală pe insula Budelli, situată în largul coastei Sardiniei. Acesta încerca, de fapt, să navigheze din Italia în Polinezia, dar s-a îndrăgostit de apele curate, de liniştea locului şi de apusurile de soare. A decis să rămână, cu preţul singurătăţii. Locuieşte într-o căsuţă de piatră şi trăieşte zi de zi în inima naturii.

Morandi doreşte să împărtăşească din experienţa sa dobândită în zeci de ani de izolare. Îi sfătuieşte pe oameni să se bucure de cele câteva săptămâni petrecute acasă, privind întreaga situaţie drept o oportunitate de a îşi recăpăta liniştea sufletească.

„Îmi petrec fiecare iarnă închis în casă. Alţii chiar nu pot să nu iasă afară timp de două săptămâni? E absurd“, a comentat el despre cei care au fost surprinşi plimbându-se fără grijă, în ciuda faptului că nu aveau nimic urgent de rezolvat.

„Am citit multe lucruri care m-au pus pe gânduri. Cred că destui oameni se tem să fie informaţi pentru că nu vor să devină preocupaţi de problemă ori să se implice”, a mai spus italianul.

Morandi adaugă că această introspecţie poate fi plină de satisfacţii, întrucât pe el l-a salvat de viaţa dezorganizată, de „rătăcitor“ pe care o ducea înainte.

Italianul îndeamnă omenirea să stea acasă

„Am înţeles că cele mai frumoase, periculoase, aventuroase şi satisfăcătoare lucruri vin din interiorul fiecăruia, indiferent unde te-ai afla. De aceea, rămâi acasă!“

Acesta a comentat că, în opinia sa, majoritatea oamenilor evită singurătatea pentru că nu pot suporta propria companie.

„Nu cred în puterea de autovindecare a oamenilor. Poate că unii vor să se schimbe, dar majoritatea sunt prea obişnuiţi cu un stil de viaţă frenetic.“

În plină pandemie, Morandi rămâne pe insulă. „Deocamdată am tot ce îmi trebuie. Nu mă pot plânge de nimic.“ site news

Lasă un răspuns