unsplash

Izolarea dăunează grav căsniciei. Numărul divorțurilor cauzate de violența domestică a crescut cu 50%

În ultima lună, solicitările de divorţuri şi plângeri penale, aproape s-au dublat, susţine avocatul Silviu Faier.

”Dacă anterior stării de urgenţă, aveam în medie 4 solicitări noi pentru divorţuri, lunar, şi cam tot atâtea pentru plângeri penale şi ordine de protecţie, ambele grefate pe situaţiile de violenţă domestică, din dată de 16 martie până pe dată de 16 aprilie, am inregistrat pe rolul biroului nostru, 6 noi dosare de cereri de divorţ şi cam tot atâtea de ordine noi de protecţie.”

Avocații susțin că izolarea a sporit tensiunile între soți. În toate divorţurile care au avut ca motiv violenţa domestică, victime au fost doar femeile, susţine Silviu Faier.

”În ceea ce priveşte violenţă domestică ce conduce la dosare de divorţ, la ordinele de protecţie sau la plângerile penale, această are la bază cauze multiple, cum ar fi izolarea, nesiguranţă vieţii, grijile financiare, generate de situaţia economică dar şi de imposibilitatea desfăşurării activităţii zilnice cu care erau obişnuiţi.”

Contractele de asistenţă juridică s-au încheiat prin corespondenţă electronică în această perioadă iar 75% dintre persoane au ales să înceapă procedura de divorţ după ieşirea din carantină. site news

Lasă un răspuns