foto pexels

Izolare și carantină în România. Orban: „Fără ele am fi avut de 10, 20 de ori mai multe cazuri”

Fără măsura izolării la domiciliu și a carantinei instituționalizate am fi avut, în România, cazuri de 10 sau chiar 20 de ori mai numeroase, a declarat, luni, 6 iulie, premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Ce declară Ludovic Orban

„Ședința de azi (luni, 6 iulie, – n.r.) are un singur punct pe ordinea de zi, adică Legea privind instituirea unor măsuri de sănătate publică în situații de risc epidemiologic și biologic. Exista baza legală și înainte pentru toate măsurile pe care le-am luat. Unde am fi fost dacă nu am fi putut să luăm aceste măsuri de izolare și de carantinare instituționalizată.

Noi am avut expunere uriașă în cazul cetățenilor veniți din țări cu rată mare de infectări. Fără măsura carantinei am fi avut în România cazuri de 10-20 de ori mai numeroase”, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Proiectul de lege, trimis cât mai rapid în Parlament

Premierul a mai spus că Guvernul va trimite în Parlament cât mai rapid proiectul de lege.

Citește și Orban susţine prelungirea stării de alertă: „Fac din nou apel la oameni să nu asculte glasurile de sirenă”

„Nu știu altă țară afectată de epidemie în care unele instituții să se implice în boicotarea unor măsuri de protecție a cetățenilor implementate de Guvern. Vom încerca să convingem parlamentarii de necesitatea aprobării rapide a unei astfel de legi”, a adăugat Orban. site news

Lasă un răspuns