Iubita din Gorj a italianului infectat cu coronavirus, depistată și ea pozitiv de medicii italieni- Surse

Iubita româncă a italianului infectat cu coronavirus, depistată și ea pozitiv de medicii italieni. Au apărut noi informații în cazului italianului care a fost depistat pozitiv cu coronavirus de autoritățile din Italia după ce a fost în România.

 

Iubita româncă a italianului, posibil infectată cu coronavirus

Potrivit unor surse, și partenera lui româncă ar fi infectată cu coronavirus. Femeia s-a întors, de asemenea, în Italia.

Direcția județeană de Sănătate Publică s-a deplasat în localitatea gorjeană Peșteana – Jiu, locul unde trăiesc rudele femeii, pentru că și acestea ar fi putut contracta virusul.

În plus, italianul s-a întâlnit și cu mai mulți oameni din zonă.

Citește și: USR-istul Caramitru vrea închise bisericile, pe motiv că sunt focare de infecție cu noul coronavirus

La spitalul din Târgu Jiu s-au prezentat marți seară un bărbat și o femeie, soț și sotie, în vârstă de 34 de ani, care au declarat medicilor că au intrat în contact cu italianul.

Cei doi au fost mediat izolați la Infecțioase, urmând să fie testați pentru coronavirus.

A fost declanșată o anchetă epidemiologică

La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere”, transmite MAE, într-un comunicat.

În urma hărții relaționale întocmite de DSP, cei care au intrat în contact cu italianul în cele 4 zile în care bărbatul a stat în județ vor fi izolați la domiciliu.

Probele biologice luate de la persoanele care ar fi putut să contracteze virusul de la bărbat vor ajunge la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, este internat la un spital din Rimini.

Ce spune medicul Streinu-Cercel despre cazul italianului infectat

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a explicat că riscul ca italianul diagnosticat cu coronavirus să fi fost contagios în perioada în care s-a aflat în România este foarte mic, având în vedere că boala s-a manifestat la două zile după ce a plecat din țară.

Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic pentru că, fiind în perioada de incubație. Știm cu toții că această perioadă este de până la 14 zile. S-a aflat, într-adevăr pe teritoriul României în perioada de incubație, dar fără să aibă potențial de transmitere.

Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a spus doctorul Streinu-Cercel. site news

Lasă un răspuns