Italia, invadată de coronavirusul ucigaș. Epidemia a ajuns în sudul țării

Italia, invadată de coronavirusul ucigaș. Epidemia de coronavirus a ajuns și în sudul țării. O turistă din Bergamo aflată în vacanță cu prietenii la Palermo a avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, potrivit agenției Ansa.

Primul caz de coronavirus confirmat în sudul Italiei

Este primul caz de coronavirus confirmat în sudul Italiei.

Turista din Bergamo, aflată în vacanță în Palermo, a avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus și a fost internată, luni seară, în spitalul din Cervello.

 Citește și: Prețurile măstilor și ale dezinfectanților au devenit uriașe in Italia.Anchetă penală deschisă pentru „speculă”

„Avem un caz pozitiv suspectat care a rezultat din test”, au anunțat autoritățile din Palermo, regiune din Italia.

Prietenii turistei au intrat și ei în carantină, precum și toate persoanele cu care aceștia au avut contacte.

Acesta este primul caz de coronavirus în sudul Italiei.

În Italia, ultimele informații arată că șapte persoane au murit din cauza virusului Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229.Italia este cea mai afectată țară din Europa și a treia la nivel mondial. Italia este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine.

Italia, cea mai afectată țară din Europa din cauza coronavirusului

Potrivit bilanțului actualizat de autoritățile italiene, sunt trei morți, 157 de cazuri de infecții confirmate în total, 26 de oameni fiind în stare gravă sau critică. Italia devine a treia cea mai afectată țară din lume, după China și Coreea de Sud.

Nu sunt cetățeni români printre cei infectați, a comunicat MAE, dar există comunități importante de români, destul de numeroase în Lombardia și Veneto. Românii trebuie să știe că din motive de prevenție, este bine să asculte sfaturile autorităților italiene. site news

Lasă un răspuns