unsplash

Italia impune carantină obligatorie pentru români și bulgari

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat, vineri, 24 iulie, că cetățenii români și bulgari care merg în Italia trebuie să intre în carantină.

Carantină 14 zile

„Tocmai am semnat un ordin care prevede carantină pentru cei care au stat în România și Bulgaria în ultimele 14 zile. Această măsură este deja în vigoare pentru țările din afara UE și non-Schengen, scrie Mediafax.

Virusul nu este învins și continuă să circule. Este încă nevoie de mare prudență”, a scris Roberto Speranza pe Twitter.

Anunțul a fost făcut după ce Roberto Speranza l-a întâlnit pe ministrul de Externe Luigi Di Maio. Cei doi oficiali au discutat despre cadrul epidemiologic la nivel internațional.

Restricții și din partea ciprioților

Autoritățile cipriote au revizuit condițiile de intrare în țară, noile măsuri intrând în vigoare joi, 23 iulie. Românii trebuie să aibă test negativ pentru infecția cu COVID-19 și autorizație de călătorie, dacă vor să intre în Cipru.

Conform informațiilor primite de Ministerul Afacerilor Externe, condițiile aplicabile cetățenilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru sunt stabilite în funcție de statele de proveniență, acestea fiind clasificate pe trei categorii, respectiv:

categoria A – state considerate cu risc redus, pentru care nu se solicită prezentarea unui test negativ pentru infecția cu COVID-19;
categoria B – state considerate cu risc mediu, pentru care este obligatorie prezentarea unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19;
categoria C – state din care se poate călători în Republica Cipru numai cu îndeplinirea anumitor condiții, respectiv deținerea unei autorizații de călătorie, a unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 și, în anumite cazuri, a unui permis special eliberat de Ministerul de interne cipriot.

Citește mai multe AICI. site news

Lasă un răspuns