Italia ia măsuri radicale împotriva coronavirus. Toate activitățile comerciale se închid

Italia anunță noi măsuri drastice în lupta împotriva noului coronavirus. Pe tot teritoriul Italiei vor fi închise toate barurile, restaurantele, hotelurile, frizeriile și centrele estetice.

Italia ia măsuri radicale

Rămân deschise doar farmaciile și magazinele alimentare, a anunțat premierul Giuseppe Conte.

Măsurile sunt valabile până pe 25 martie. Transportul este garantat în continuare. Efectele acestor măsuri ar trebui să se vadă abia peste 14 zile, a spus Conte.

Fabricile vor rămâne deschise, cu măsuri de siguranță, la fel și chioșcurile de ziare și tutungeriile. Își vor continua activitățile și serviciile bancare și asigurative și poștale.

„Stăm la distanță astăzi ca să ne putem îmbrățișa mâine”

Industriile rămân deschise, dar cu „măsuri de siguranță”, trebuie să garanteze inițiative pentru a evita contagiunea. Vor fi închise departamentele „dispensabile” pentru producție. Se impulsionează și modificarea turelor de muncă și a concediilor anticipate. Sunt garantate și activitățile agricole.

Citește și: Românii din Italia au găsit metode a de intra  în țară  înselând atenția autorităților

Premierul a mai anunțat și un nou comisar pentru Terapie Intensivă, cu puteri depline: Domenico Arcuri.

Discursul se încheie cu mesajul: „Stăm la distanță astăzi ca să ne putem îmbrățișa mâine”.

Astfel, o parte din măsurile cerute de guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, au fost aplicate la nivel național.

Anunțul vine după ce autoritățile au raportat 196 de morți și 2.313 noi cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore. Bilanțul total ajunge astfel la 827 de morți și 12.462 de cazuri de îm12.462 de cazuri de îmbolnăvire. 1.045 de persoane au fost declarate vindecate. site news

Lasă un răspuns