Italia, a treia cea mai afectată ţară din lume de coronavirus, bilanț ce dă fiori. Epidemia a explodat inexplicabil

Italia a anunţat că pe teritoriul ţării au fost confirmate 889 de cazuri de infectare cu Covid-19, dintre care 400 fără simptome, în timp ce în Spania numărul îmbolnăvirilor a depăşit 40.

Italia, a treia, după China și Coreea de Sud

Italia rămâne a treia cea mai afectată ţară din lume de coronavirusul descoperit la finalul anului trecut în oraşul Wuhan, după China şi Coreea de Sud. În ţara europeană au fost raportate 21 de decese.  

Sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, autorităţile sanitare italiene au precizat că, din cele 888 de cazuri, 46 sunt persoane care s-au recuperat. Proporţia este aproximativ jumătate cazuri clinice – cazuri cu puţine sau fără simptome,  a transmis şeful departamentului de protecţie civilă, relatează presa locală. 

Un număr de 64 de pacienţi sunt la terapie intensivă. Toţi cei care au murit sunt cetăţeni italieni, iar majoritatea deceselor sunt în Lombardia. Cei mai mulţi din cei decedaţi sunt persoane de peste 80 de ani, unii dintre ei fiind deja internaţi pentru alte probleme de sănătate când au fost depistaţi. Cei care prezintă simptome uşoare sau nu au deloc se află în carantină la domiciliu.  

COVID-19 colindă Italia de la jumătatea lunii ianuarie

Cercetătorii italieni au explicat că o creştere a numărului de cazuri nu înseamnă neapărat că virusul se răspândeşte, ci că cei infectaţi au transmis virusul înainte de fi testaţi pozitiv.

Massimo Galli, directorul Institutului de Cercetări Biotehnologice, a spus că virusul a circulat săptămâni întregi înainte să apară primele cazuri „posibil de la mijlocul lui ianuarie”.   

Vezi de ce COVID-19 e pe cale să devină PANDEMIE!

Scolile din trei regiuni cele mai afectate – Lombardia, Veneto şi Emilia Romagna – ar urma să rămână închise încă o săptămână. Majoritatea evenimentelor culturale şi sportive au fost anulate. site news

Lasă un răspuns