foto pexels

Israel redeschide, astăzi, grădinițele. Au voie doar 18 copii în clasă

Aproximativ jumătate de milion de copii din Israel se vor putea întoarce, duminică, 10 mai, la grădiniţe şi unităţile preşcolare, pentru prima dată după impunerea, la mijlocul lui martie, a măsurilor de izolare pentru încetinirea noului tip de coronavirus.

Însă instrucţiunile Ministerului Sănătăţii israelian limitează numărul de copii la 18 şi, de asemenea, la 3 numărul de zile pe săptămână în care aceştia pot veni la grădiniţă, a subliniat Ministerul Educaţiei.

Săptămâna de lucru începe în Israel duminică.

Israel a început să-şi redeschidă gradual şcolile

Mulţi dintre cei 9,2 milioane de locuitori ai acestei ţări s-au simţit în siguranţă pentru a ieşi să se plimbe afară şi în parcuri, iar locurile de promenadă de pe malul mării erau pline sâmbătă, la fel ca rezervaţiile naturale, care au fost de asemenea redeschise.

Purtatul de măşti de protecţie afară şi menţinerea unei distanţe de 2 metri rămân obligatorii în Israel.

Ce se întâmplă la 31 mai

Este de aşteptat ca guvernul israelian să permită formările de grupuri mai mari de 100 de persoane începând de pe 31 mai şi orice restricţii privind adunările ar putea fi ridicate începând din 14 iunie, cu condiţia ca numărul de noi cazuri de contaminare să se menţină la sub 100 pe zi.

Israelul a impus de la mijlocul lui martie măsuri stricte pentru a preveni contaminările în masă şi a gestionat mai bine ca alte ţări criza sanitară, însă cu nişte costuri economice importante.

Citește și Franța iese din carantină. Se redeschid afacerile

Ministerul Sănătăţii al Israelului a confirmat până acum 16.454 de cazuri de contaminare, dintre care 11.376 s-au vindecat. Totodată, 247 de oameni au murit de COVID-19 în Israel. site news

Lasă un răspuns