ÎPS Teodosie îi bate obrazul lui Iohannis: Afirmația lui e ca un soi de blestem! De la vârful țării s-a spus așa ceva

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a avut o intervenție dură, după ce Klaus Iohannis a declarat despre protocolul dintre Biserica Ortodoxă Română și Guvern că, ”după sărbători, vom avea înmormântări”. ”E ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmații. De la vârful țării s-a spus așa ceva. Noi, de acolo, așteptăm ocrotire.”, a spus arhiepiscopul Teodosie, care a mai făcut o precizare interesantă, la data de 15 aprilie, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu: ”Toți regii României (n.r. etnici germani) au simțit ortodox.”

ÎPS Teodosie, nemulțumit de exprimarea lui Iohannis

”Creștinii se simt neglijați și părăsiți. A mai fost o pandemie în secolul XIX, iar la o săptămână de la Înviere nu a mai fost niciun mort. Toți regii României (n.r. etnici germani) au simțit ortodox. Ei au luptat să nu jignească ortodoxia. Domnul Vela e un om de credință. Creștinii așa văd, ca pe un atac. A încetat ciuma când s-au scos moaștele Sfântului Dimitrie. Jandarmii ne-au cerut: veniți și ne aduceți lumină și paște.

Acea afirmație, ”după sărbători vom avea înmormântări”, e ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmații. De la vârful țării s-a spus așa ceva. Noi, de acolo, așteptăm ocrotire.

Citește și Cererea lui Iohannis a avut efect: un nou acord MAI-BOR. Poliţiştii nu mai duc lumina de Paşte

Domnul ministru nu a făcut de capul lui acel protocol, a vorbit cu premierul și cu președintele. Noi nu ne-am gândit decât la ordine, nu la dezordine. Creștinii care vor Sfânta Lumină știu de ordine. ”, a spus ÎPS Teodosie. site news

Lasă un răspuns