Iohannis transmite pe Facebook un prim mesaj despre coronavirus, spune că noul virus e la fel ca gripa

Președintele Klaus Iohannis a postat joi pe Facebook un mesaj legat de primul caz de coronavirus din România. Președintele arată că situația trebuie tratată cu seriozitate, iar cetățenii trebuie să respecte recomandările autorităților, dar spune că nu există ”nici un motiv real de panică”. Iohannis le cere românilor ”solidaritate” pentru descurajarea încercărilor de a crea senzaționalul în aceste momente.

Mesajul integral al preşedintelui Iohannis

”Dragi români,
Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală.

Citeşte şi despre primarul unui municipiu care refuză să dea un spaţiu pentru carantina în caz de coronavirus.

Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative. Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente.

Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”.

Preşedintele a mai vorbit despre epidemia de coronavirus şi înaintea confirmării primul caz în România. Ultima sa ieşire pe această temă a fost chiar după şedinţa CSAT de ieri, când a spus că autorităţile sunt pregătite şi că au fost alocate resurse importante pentru a se preveni răspândirea virusului. site news

Lasă un răspuns