Iohannis, nesigur dacă să aprobe dublarea alocațiilor, mulțumit de Orban și supărat pe cazul Floreasca

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în acest moment nu are de gând să refuze promulgarea legii privind dublarea alocației pentru copii. El a adăugat însă că legea se află încă în analiză. „Proiectul de lege a ajuns la mine si are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi. Ea încă se afla în analiză si în așteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului”, a spus Iohannis.

Declarația  vine în contextul în care premierul a anunțat că PNL ia în calcul patru variante pentru sancționarea legii. Printre variante se numără atacarea la CCR, prorogarea termenului de intrare în vigoare sau angajarea răspunderii Guvernului.

Iohannis spune că e mulțumit de Orban

Președintele susține că este „foarte mulțumit” de Ludovic Orban.„Sunt foarte mulțumit de felul în care Ludovic Orban își face treaba ca premier. Ludovic Orban este cea mai bună soluție de premier, fie premier plin, fie premier interimar”, a spus, joi, șeful statului. El a dat acest răspuns întrebat dacă îi poate da garanții lui Orban că va fi tot el premier după alegerile anticipate sau la termen.

Iohannis a mai fost întrebat despre informațiile potrivit cărora șeful guvernului ezită să-și dea demisia pe motiv că nu are garanția că va fi tot el nominalizat pe funcție. Președintele a răspuns: ferm „nu cunosc că ar exista o astfel de discuție”.

La insistența ziaristului de a clarifica dacă Orban va fi prima opțiune de premier, Iohannis a răspuns: „Dacă aveți altă întrebare”.

Iohannis cataloghează cazul Floreasca drept „eveniment catastrofal, trist și inadmisibil”

Președinte a fost întrebat și despre incidentul de la Spitalul Floreasca și cum apreciază reacția Ministerului Sănătății și a medicilor care au sărit în apărarea dr. Mircea Beuran. Klaus Iohannis a declarat că, „în primul rând, este un eveniment catastrofal, trist și inadmisibil”. El a spus că, în opinia sa, Ministerul Sănătății a reacționat „prompt și ferm” în acest caz. „Am auzit de acea scrisoare a medicilor. O atitudine regretabilă și ciudată si sper că se datorează unei atitudini de moment care a trecut”, a afirmat Iohannis. Răspunsul se referă la comunicatul celor peste 20 de medici de la Floreasca ce au amenințat cu declanșarea grevei, ca protest față de demiterea lui Beuran.

De asemenea, întrebat în ce măsură este posibilă o reformă a sistemului medical, Iohannis a răspuns: „Se vede cu atât mai mult că este nevoie de o reformă profundă și în acest domeniu și reforma se va produce”. (site news)

Lasă un răspuns